Food Story

ALL ABOUT PANKO

Τι είναι το Panko;

To panko είναι το βασικό συστατικό που χαρίζει τραγανή επικάλυψη σε πολλά αγαπημένα πιάτα. Πρόκειται για μια ύλη παναρίσματος σε μορφή νιφάδας. Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα, αν και πλέον έχει γίνει δημοφιλές και ευρέως διαθέσιμο και στη δυτική μαγειρική. Αυτό που το ξεχωρίζει από την τυπική τριμμένη φρυγανιά είναι η υφή του και το είδος του ψωμιού που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί. Ενώ η τριμμένη φρυγανιά μπορεί να παρασκευαστεί από διάφορα είδη ψωμιού, το panko παρασκευάζεται με λευκό ψωμί. Υπάρχουν δύο ποικιλίες panko. Το λευκό panko, το οποίο φτιάχνεται από λευκό ψωμί χωρίς καθόλου κόρα και το tan panko, το οποίο φτιάχνεται από ολόκληρο το καρβέλι. Το ψωμί επεξεργάζεται σε μεγάλες νιφάδες, αντί για ψίχουλα, και στη συνέχεια ξηραίνεται. Το τελικό προϊον έχει μια ελαφριά, ντελικάτη, αέρινη και λεπτή υφή που το βοηθά να γίνει τραγανό καθώς μαγειρεύεται. Αλλά και ιδανικό για τηγανητό φαγητό, γιατί απορροφά λιγότερο λάδι από τη φρυγανιά παραμένοντας σούπερ τραγανό.

Πως το χρησιμοποιώ στις συνταγές μου;

  • Κάνε το πιο crispy πανάρισμα για τηγανητά φαγητά.
  • Χρησιμοποίησε το ως τραγανή επικάλυψη για να προσθέσεις υφή σε μαγειρευτά φαγητά κατσαρόλας.
  • Ως topping μαζί με παρμεζάνα και άλλα καρυκεύματα σε pasta.
  • Ως συνδετικό υλικό για να δέσεις κάθε είδους κιμά.
  • Ως topping σε mac n cheese αλλά και σε ψητά λαχανικά.
  • Σαν πηκτική ουσία σε σούπες και σάλτσες.
  • Μερικοί chef χρησιμοποιούν το panko ως συνδετικό υλικό στη θέση των αυγών, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για vegan πιάτα ή ως υποκατάστατο για αυτούς που έχουν αλλεργία στο αυγό.
  • Τέλος, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά στην ιαπωνική μαγειρική και θεωρείται απαραίτητο συστατικό για να φτιάξεις το πιάτο tonkatsu αλλά και το chicken katsu.

 

Τι λες; Είσαι έτοιμος να φτιάξεις τα πιο crispy πιάτα; Δες του διαθέσιμους κωδικούς εδώ.

Goto Top