Είναι το neri ume ή αλλιώς umeboshi. Πάστα από βερίκοκο που φτιάχνεται στην Ιαπωνία εδώ και χρόνια. Συλλέγουν τα βερίκοκα τον Ιούνιο μόλις ωριμάσουν, τα καλύπτουν με αλάτι για 2 εβδομάδες για να γίνει η ζύμωση, στη συνέχεια τα αφήνουν στον ήλιο για ημέρες και ύστερα τα τοποθετούν στο υγρό ζύμωσης για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Στην συνέχεια τα αποθηκεύουν σε καλά σφραγισμένες συσκευασίες για μήνες ή και χρόνια.
Το neri ume έχει αλμυρή, γλυκιά και ελαφρά στυφή γεύση. Χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές και ταιριάζει εξαιρετικά σε vegan παρασκευές αντικαθιστώντας το cream cheese.
Special