O chef Mάνος Παπαδάκης μας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο γλυκό. Αχλάδι ποσέ με Mirin συνδυασμένο με δροσερή και απαλή κρέμα γιαουρτιού.
Υλικά
4 τμχ αχλάδια (ώριμα)
200ml Aizakku Hon Mirin
200ml νερό
80gr μαύρη ζάχαρη
2 τμχ κανέλα ξύλο
4-5 τμχ γαρίφαλο
2 τμχ αστεροειδής γλυκάνισος
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ
200gr γιαούρτι στραγγιστό
200ml κρέμα γάλακτος
20ml Aizakku Hon Mirin
2 τμχ lime (τον χυμό τους)
80gr ζάχαρη άχνη
ΓΑΡΝΙΤΟΎΡΑ
60gr καρύδια τριμμένα
2-3 φύλλα δυόσμος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια. Απλώνουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το mirin και τα μπαχαρικά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να φτιάξουμε ένα πιο δεμένο σιρόπι. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο μισό αχλάδι και λίγη από την κρέμα γιαουρτιού. Περιχύνουμε το αχλάδι με το σιρόπι και γαρνίρουμε με δυόσμο και καρύδια.