Ο chef Αντώνης Κουρκούτας μας παρουσιάζει φιλέτο τόνου με βελούδινο πουρέ σελινόριζας και αρωματική σάλτσα με Mirin.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τη σελινόριζα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ηλιέλαιο, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με βούτυρο και αλάτι, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τον τόνο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανάλογα με τον βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και κόβουμε σε φιλέτα.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με sake και mirin και βράζουμε για 5 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.