H πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Ajitsuke Tamago ή Nitamago ή αλλιώς Ajitama.
Υλικά:
4 αυγά
Mαρινάδα:
•5 κ.σ. Aizakku Mirin Hon
•5 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Japanese Style, Naturally Fermented 150ml
•5 κ.σ. Sake Japanese Style 150ml
•1 ½ κ.γλ. ζάχαρη
Eκτέλεση:
• Βράζετε τα αυγά απευθείας από το ψυγείο για 7 ½ λεπτά και έπειτα τα βάζετε σε κρύο νερό.
• Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για 1 λεπτό τα υλικά της μαρινάδας και έπειτα την αφήνετε να κρυώσει.
• Καθαρίζετε τα αυγά και τα τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα για λίγες ώρες ή και για όλο το βράδυ.
• Σερβίρετε τα αυγά πάνω στην Ramen σούπα σας.