Συνταγή

Mitarashi Dango

Τα Mitarashi Dango είναι μια γλυκιά και νόστιμη ιαπωνική λιχουδιά γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι μικρές σφαίρες αποτελούν ένα δημοφιλές επιδόρπιο στην Ιαπωνία και συχνά σερβίρονται σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Υλικά

Dango

  1. 50gr Shiratamako glutinous rice flour
  2. 50gr Joshinko rice flour
  3. 10gr Κρυσταλλική ζάχαρη
  4. 90-100ml ζεστό νερό
  5. 4τμχ bamboo skewers

Mitarashi glaze

  1. 30ml Kikkoman Soy Sauce
  2. 60gr κρυσταλλική ζάχαρη
  3. 30gr cornstarch
  4. 100ml νερό

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το Dango ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ με μία σπάτουλα το Shiratamako και το Joshinko με την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το ζεστό νερό σιγά-σιγά μέχρι η υφή της ζύμης να γίνει λεία και ελαφρώς ελαστική.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια, 12gr το καθένα, και πλάστε σε μπαλάκια χρησιμοποιώντας τις παλάμες των χεριών σας.
  3. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε γρήγορα τις μπάλες dango στο βραστό νερό. Θα αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια αλλά συνεχίστε το μαγείρεμα για συνολικά δέκα λεπτά.
  4. Βγάλτε τις μπάλες με μία τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε και στραγγίξτε σε ένα τρυπητό σκεύος. Περάστε 4 μπάλες σε κάθε ένα από τα καλαμάκια bamboo.
  5. Για το γλάσο mitarashi ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα για 2-3 λεπτά, μέχρι το γλάσο να πήξει και να γίνει ελαφρώς ημιδιαφανές.
  6. Τοποθετήστε τα σουβλάκια dango σε ένα ταψί και ρίξτε απαλά με ένα κουτάλι το γλάσο mitarashi πάνω από την ζύμη, περιστρέφοντας τα σουβλάκια έτσι ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και σερβίρετε.
Goto Top