Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Sushi Cake

Κατερίνα Δεληδήμου
(Food Blogger @ culinaryflavors.gr)

Sushi Layering! Αν το «rolling» σας αγχώνει αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια! Μια αλμυρή τούρτα με θαλασσινή αύρα εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις του sushi!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 3 φύλλα nori
  • 2 φλυτζάνια ρύζι για σούσι
  • 4 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. wasabi
  • 2 κ.σ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα
  • ½ αγγούρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 κομμάτια σολομό καπνιστό + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • Άνηθο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι 6 με 7 φορές μέχρι το νερό να βγαίνει σχετικά καθαρό.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό και το ρύζι μας και το βάζουμε στην ψηλότερη φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε άλλη εστία και ανάβουμε στη χαμηλότερη σκάλα.
  5. Το αφήνουμε σκεπασμένο χωρίς να ανακατέψουμε και να σηκώσουμε το καπάκι για 12 λεπτά.
  6. Κλείνουμε την εστία.
  7. Το αδειάζουμε σε μία ξύλινη επιφάνεια ή στο ειδικό ξύλινο καλαθάκι για σούσι.
  8. Ανακατεύουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με αυτό το ρύζι ανακατεύοντας απαλά.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα wasabi και τη μαγιονέζα.
  10. Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα φύλλο nori.
  11. Αλείφουμε με τη σάλτσα wasabi/μαγιονέζας.
  12. Χωρίζουμε το ρύζι σε τρεις ίσες ποσότητες.
  13. Από πάνω βάζουμε μία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
  14. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο nori.
  15. Αλείφουμε με τη σάλτσα wasabi/μαγιονέζας.
  16. Από πάνω βάζουμε άλλη μία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
  17. Απλώνουμε το τριμμένο αγγούρι αφού πρώτα το έχουμε στίψει για να φύγουν τα νερά του.
  18. Από πάνω βάζουμε το σολομό.
  19. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο nori.
  20. Από πάνω βάζουμε την τελευταία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
  21. Γαρνίρουμε με τις ροδέλες αγγουριού και λίγο σολομό ακόμα.
Goto Top