Sushi Layering! Αν το «rolling» σας αγχώνει αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια! Μια αλμυρή τούρτα με θαλασσινή αύρα εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις του sushi!
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 3 φύλλα nori
- 2 φλυτζάνια ρύζι για σούσι
- 4 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. wasabi
- 2 κ.σ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα
- ½ αγγούρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
- ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 κομμάτια σολομό καπνιστό + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
- Άνηθο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το ρύζι 6 με 7 φορές μέχρι το νερό να βγαίνει σχετικά καθαρό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό και το ρύζι μας και το βάζουμε στην ψηλότερη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε άλλη εστία και ανάβουμε στη χαμηλότερη σκάλα.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο χωρίς να ανακατέψουμε και να σηκώσουμε το καπάκι για 12 λεπτά.
- Κλείνουμε την εστία.
- Το αδειάζουμε σε μία ξύλινη επιφάνεια ή στο ειδικό ξύλινο καλαθάκι για σούσι.
- Ανακατεύουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με αυτό το ρύζι ανακατεύοντας απαλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα wasabi και τη μαγιονέζα.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα φύλλο nori.
- Αλείφουμε με τη σάλτσα wasabi/μαγιονέζας.
- Χωρίζουμε το ρύζι σε τρεις ίσες ποσότητες.
- Από πάνω βάζουμε μία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
- Βάζουμε άλλο ένα φύλλο nori.
- Αλείφουμε με τη σάλτσα wasabi/μαγιονέζας.
- Από πάνω βάζουμε άλλη μία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
- Απλώνουμε το τριμμένο αγγούρι αφού πρώτα το έχουμε στίψει για να φύγουν τα νερά του.
- Από πάνω βάζουμε το σολομό.
- Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο nori.
- Από πάνω βάζουμε την τελευταία ποσότητα ρύζι και το απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλο το φύκι.
- Γαρνίρουμε με τις ροδέλες αγγουριού και λίγο σολομό ακόμα.