Tα Udon Noodles κάνουν βουτιά σε αρωματικό & super γευστικό ζωμό! Ο μαριναρισμένος σολωμός και τα τρυφερά edamame συμπληρώνουν ιδανικά την πιο yummy σούπα.
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 270gr udon noodles (1 πακέτο)
- 2 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
- 2 κ.σ. teriyaki sauce
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα edamame
- 2 κ.σ. σουσάμι (ψημένο ελαφρά σε ένα τηγάνι)
Για το ζωμό
- 3 φλιτζάνια dashi
- 1 μικρό κομμάτι ξερό φύκι kombu
- 1 κ.σ. soy sauce
- 1 κ.σ. mirin
- 1 κ.σ. sake
- 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κ.σ. τριμμένο ή ψιλοκομμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
- Απλώνουμε πάνω σε δύο λαδόκολλες τα φιλέτα σολωμού, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Teriyaki σε κάθε φιλέτο και τα “κλείνουμε” στις λαδόκολλες. Μαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
- Προσθέτουμε το dashi σε μια κατσαρόλα με το kombu και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού βράσει, αφαιρούμε το kombu και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη soy sauce, το mirin, το sake, το σκόρδο και το τζίντζερ και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα edamame στο ζωμό και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε σε 2 μπολ τα udon noodles, μοιράζουμε προσεκτικά το ζωμό και τα edamame πάνω από τα noodles και συνεχίζουμε με το σολομό.
- Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.