Food Story

CARDINAL & KIKKOMAN PRESENT JAPAS

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει tapas, τις κλασικές Ισπανικές προτάσεις σε μικρές μερίδες. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι στην Ιαπωνική κουλτούρα το να σερβίρεις σε μικρά πιάτα ή μπωλ διαφορετικές γεύσεις είναι διαδεδομένο εδώ και αιώνες. Ένα παραδοσιακό δείπνο στην Ιαπωνία περιλαμβάνει 3 διαφορετικά μικρά πιάτα που συνοδεύονται από ρύζι, σούπα και πίκλες. Αυτός ο θρεπτικός και υγιεινός συνδυασμός  αποτελεί βάση της Ιαπωνικής διατροφής εδώ και αιώνες και συνδέεται άμεσα με τη μακροζωϊα που χαρακτηρίζει το λαό της Ιαπωνίας. Επίσης τρόφιμα ζύμωσης όπως η soy sauce και το miso paste είναι αναπόσπαστο μέρος της Ιαπωνικής κουζίνας και όταν δε συνδυάζονται με άλλα θρεπτικά συστατικά συντελούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, ενισχύουν τη γεύση και διατηρούν τα επίπεδα άλατος σε χαμηλό επίπεδο.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς συνδυάζουμε την Ιαπωνική κουζίνα με sushi, noodles και teriyaki, το μόνο βέβαιο είναι ότι είναι πολλά περισσότερο από αυτό.  Η Kikkoman δίνει το παράδειγμα και μας ωθεί να ανακαλύψουμε την Ιαπωνική κουλτούρα μέσα από τα JAPAS. Που δεν είναι τίποτα άλλο από την Ιαπωνική εκδοχή στα κλασικά tapas! Με περισσότερες από 50 συνταγές που βασίζονται είτε σε κλασικές Ιαπωνικές συνταγές ορεκτικών είτε σε δημοφιλή συστατικά της Ευρωπαϊκής κουζίνας δημιουργεί μία νέα πρόταση με κύριο χαρακτηριστικό την umami γεύση.

Πριν λίγες εβδομάδες παρουσιάσαμε μια επιλογή από Japas προτάσεις με πρωταγωνιστή τα προϊόντα της Kikkoman και guest τον Ιάπωνα σεφ της Kikkoman, Kiyoshi Hayamizu.

Τηγανίτες από πατάτα με ιαπωνική γλυκιά σάλτσα Tonkatsu της Kikkoman και μαγιονέζα Kewpie. To Okonomi Υaki είναι από τα πλέον κλασικά πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας και αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch. Δες τη συνταγή εδώ.

Φρέσκα καλαμάρια παναρισμένα με ιαπωνικό άμυλο πατάτας Katakuriko και τηγανισμένα deep – fry, σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα από Mirin, Soy Sauce και ζωμό Dashi. Το αποτέλεσμα; Umami στο φουλ. Δες τη συνταγή εδώ.

Τα noodles γλυκοπατάτας και οι γαρίδες δένουν άψογα μέσα το wok με την πιο κλασική ιαπωνική σάλτσα stir-fry, από φρούτα και λαχανικά, που ακούει στο όνομα Yakisoba. Δες τη συνταγή εδώ.

Η ιαπωνική εκδοχή της ισπανικής σούπας gazpacho, εμπλουτισμένη με σάλτσα σόγιας Kikkoman για umami twist και ένταση στη γεύση. Δες τη συνταγή εδώ.

Σε αυτή τη συνταγή, η μεξικάνικη tortilla συναντά την ιαπωνική γλυκιά σάλτσα Tonkatsu και τα βρίσκουν υπέροχα μεταξύ τους. Δες τη συνταγή εδώ.

Ένα αλλιώτικο τηγανιτό κοτόπουλο! Μαριναρισμένο σε σάλτσα Teriyaki της Kikkoman με κρούστα από λευκό και μαύρο σουσάμι. Το άμυλο πατάτας στο πανάρισμα μας δίνει έξτρα τραγανό αποτέλεσμα. Δες τη συνταγή εδώ.

Δες το βίντεο: 

Goto Top