Η ζύμωση στην εποχή μας έχει εξελιχθεί από το απλό ψωμί και το τουρσί σε μια διαδικασία που βρίσκει εφαρμογές σε υλικά που δεν είχαμε φανταστεί στον χώρο της γαστρονομίας.
Οι σεφ ανακαλύπτουν νέες διαστάσεις στο χώρο της ζύμωσης, χρησιμοποιώντας ένζυμα και μύκητες για τη δημιουργία πλούσιων γεύσεων, με έμφαση στο umami.

Το Chuseok (추석,”choo-suhk”) είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Κορέα. Κατά λέξη σημαίνει Mid-Autumn και δεν είναι άλλη από την Ασιατική εκδοχή της Thanks Giving Day. Μια ιδιαίτερη μέρα όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τη ζωή, την οικογένεια και τους φίλους. εκφράζοντας της ευγνωμοσύνη της για Πολλές φορές αναφέρεται ως “Κορεάτικη Ημέρα των Ευχαριστιών” επειδή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για οικογένεια, φίλους και φαγητό. To φαγητό είναι σημαντικό για τον εορτασμό του Chuseok και ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συνήθως για την προετοιμασία του. Διαλέξαμε τα 8 πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα που πρωταγωνιστούν σε κάθε εορταστικό τραπέζι.

Το Mid – Autumn festival, γνωστό και ως moon festival ή mooncake festival, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Κίνα μετά την κινέζικη πρωτοχρονιά και πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για όποιον βρίσκεται εκεί. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τη 15η ημέρα του όγδοου μήνα στο κινεζικό ημερολόγιο και γιορτάζεται σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ και οι Φιλιππίνες. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Και γιατί το γιορτάζουμε;

Zero Food No Waste Tips από τους κορυφαίους του χώρου.

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά και πρώτες ύλες που περίσσεψαν από τη μαγειρική, ή και φαγητό που έχει περισσέψει;
Οι σεφ της Cardinal μοιράζονται τα δικά τους zero food waste tips.

Tο Dango (団子) είναι ένα από τα πιο εμβληματικά wagashi (ιαπωνικά γλυκά), που έχει υπάρξει ποτέ. Πρόκειται για στρογγυλά cake ρυζιού φτιαγμένα από mochiko rice (κολλώδες ρυζάλευρο – το ιαπωνικό αδερφάκι του thai glutinous rice) που σερβίρονται σε ξυλάκια μπαμπού. Έχουν μαλακή και λαστιχωτή υφή και είναι ένα από τα πιο διάσημα street food που θα συναντήσεις στους πάγκους στις γειτονιές της Ιαπωνίας.

Το Katsuobushi (鰹節) είναι βασικό συστατικό της Ιαπωνικής κουζίνας και η παράδοση παρασκευής του χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Tα chopsticks ή αλλιώς otemoto (おてもと), τα συναντάμε στους περισσότερους ασιατικούς πολιτισμούς καθώς είναι τα παραδοσιακά ‘’μαχαιροπίρουνα’’ των Ασιατών.

Σίγουρα έχεις ακούσει ή έχεις δει σε κάποιο anime το διάσημο γλυκό mochi.
Aυτό το κολλώδες, μαστιχωτό γλύκισμα έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς από την Ασία σε όλο τον κόσμο.

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, εστιάζουμε στα χαρακτηριστικά που κάνουν τον λαγό και κατ’ επέκταση το 2023, ένα πολύ ενδιαφέρον έτος.

Η κούκλα #daruma είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γούρι για να κάνεις μια ευχή ή να θέσεις τον επόμενό σου στόχο για τη νέα χρονιά.