Κατερίνα Χανιώτη

Sesame Kale Salad

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τώρα που είναι καλοκαίρι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα είναι ακριβώς αυτό που αναζητάς εκεί γύρω στο μεσημέρι, όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο. Για τη συγκεκριμένη σαλάτα με baby kale, φασόλια σόγιας Edamame και λαχταριστό dressing από σησαμέλαιο, ρυζόξιδο, ligh soy sauce και lemongrass έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα. Ελαφριά, γρήγορη και super εύκολη και κυρίως… low calorie. Δοκίμασε την!

Hoisin Udon Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είναι από τα πιο γρήγορα, ελαφριά και νόστιμα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας μόνο το wok σου. Τα Udon Noodles έχουν απίστευτη μαστιχωτή υφή και απορροφούν τέλεια τη γεύση και το άρωμα της Hoi Sin και της Sriracha. Ακόμη αναρωτιέσαι τι θα φτιάξεις για βραδινό;  Λίγα υλικά, άψογη γεύση!

VEGETABLE THAI NOODLE SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γρήγορη και νόστιμη σαλάτα με επιρροές από την Ταϊλανδέζικη κουζίνα. Noodles ρυζιού, σπανάκι, καρότα, πιπεριές, μέντα και τέλειο dressing με φυστικοβούτυρο και σόγια. Τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και πραγματικά γίνεται πανεύκολα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Ποιος είπε ότι οι σαλάτες είναι βαρετές;

Thai Curry Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε τα φίνα αρώματα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας αλλά και τις λεπτές γεύσεις που εξισορροπούν μεταξύ γλυκού, αλμυρού και πικάντικου. Noodles από φαγόπυρο, πράσινη πάστα κάρυ, γάλα καρύδας, σπανάκι, ginger, lime και rice vinegar, ταιριάζουν όλα αρμονικά μέσα στο wok που θα αδειάσει χωρίς να προλάβει κανείς να το καταλάβει.

MANGO SHRIMP SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Φτιάξτε την πιο δροσερή σαλάτα με mango, γαρίδες, πορτοκάλι, φασόλια σόγιας Edamame και αρωματικό dressing από σάλτσα σόγιας, ρυζόξιδο και σησαμέλαιο. Ελαφριά, θρεπτική αλλά κυρίως νόστιμη. Δοκιμάστε τη για dinner συνοδεία ενός ωραίου κρασιού.

SPECIAL FRIED RICE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το τηγανητό ρύζι είναι σταθερή αξία και αγαπημένο comfort food για κάτι καθημερινές βράδια που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Διάλεξε Jasmine ή Basmati rice, ανάλογα τι συμπαθείς περισσότερο, και σοτάρισε το στο wok με φασόλια σόγιας Edamame, αυγό και κρεμμύδι. Πρόσθεσε στο τέλος την ανοιχτόχρωμη και αρωματική premium σάλτσα σόγιας της Lee Kum Kee και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις το τέλειο βραδινό.

THAI STIR FRIED NOODLES WITH TOFU AND SWEET SOY SAUCE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που κάποιος chef μας δίνει συνταγή για Thai, καταλαβαίνουμε πόσο λατρεύετε τη συγκεκριμένη κουζίνα. Που να δοκιμάσετε λοιπόν και αυτό το πιάτο! Με κομμάτια tofu, λαχανικά και noodles ρυζιού. Η σάλτσα από oyster sauce, soy sauce, fish sauce και rice vinegar πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και λίγη Sriracha, δίνοντας αυθεντικό ταϊλανδέζικο χαρακτήρα αλλά και spicy γεύση που μένει.

UDON NOODLES WITH WOK SAUCE & SHRIMP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Νηστεία δεν σημαίνει κακοπέραση! Φτιάξτε ένα υπέροχο γρήγορο και απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, Udon Noodles και αρωματική σάλτσα στρειδιών, σόγιας και μπαχαρικών Cardinal Wok Sauce. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας και ετοιμάστε το πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

MISO WONTON SOUP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη και super υγιεινή σούπα με λευκή πάστα από φασόλια σόγιας, το γνωστό Miso, και έτοιμα Dumplings λαχανικών. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι Ιάπωνες είναι πρώτοι στην υγιεινή διατροφή. Αρκεί μια καλύτερη ματιά στα υλικά αυτής της σούπας. Το μυστικό για τη γρηγοράδα και την επιτυχία του πιάτου κρύβεται στην πραγματική γεύση Umami που της χαρίζει το Miso αλλά και στα έτοιμα Gyoza λαχανικών που βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας στην κατάψυξη είτε για να τα απολαύσετε ατμιστά με λίγη Soy Sauce είτε μέσα σε κάποια συνταγή όπως αυτή!

BEEF WITH BROCCOLI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κλασική Κινέζικη συνταγή με μοσχάρι, μπρόκολο, cashews, γλυκιά σάλτσα σόγιας και ρύζι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας stir fry και σίγουρα αποτελεί το γευστικό comfort food που ποτέ δεν θα βαρεθείτε. Στα plus του συγκαταλέγεται ότι είναι ένα super θρεπτικό πιάτο και ο τρόπος που μαγειρεύεται θα κάνει ακόμη και τους μικρούς μας φίλους να φάνε επιτέλους το μπρόκολο.

NORI WRAPPERS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Nori είναι το περιτύλιγμα που δίνει Umami γεύση σε ό,τι και αν τυλίξει. Σαν ψημένο φύκι, τα βρίσκει υπέροχα με το sushi αλλά κάποιες άλλες φορές παίρνει και το ρόλο του πιο νόστιμου και πρωτότυπου wrapper. Δοκιμάστε τη συνταγή με ρολά από Nori και γέμιση από tofu sticks και quinoa.

Goto Top