Τσιγαριστό, σοταρισμένο, ή ελαφρώς τηγανισμένο. Όπως και να το πούμε, το κοτόπουλο sauté είναι super γευστικό και εύκολο. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με υλικά από την παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουζίνα. Φτιάξτε το μόλις σε λίγα λεπτά. Η γευστική πινελιά από Fish Sauce, γάλα καρύδας και Sriracha αναγάγουν τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό comfort dinner!
FRIED RICE WITH NUTS
Σπυρωτό ρύζι basmati, μανιτάρια shiitake, ψημένα cashews, αυγό, μπρόκολο Soy Sauce και ένα super γευστικό και απολαυστικό dressing από Peanut Flavored Sauce LKK. Αυτό το τηγανιτό ρύζι γίνεται πανεύκολα, είναι ελαφρύ και θα σου αρέσει τόσο, που θα το φτιάχνεις και θα το ξαναφτιάχνεις!
HOISIN PORK & SNOW PEAS STIR FRY
Η Hoisin Sauce είναι μια all time classic ασιατική σάλτσα για την ιστορία της οποίας δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά. Χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος πότε πρωτοεμφανίστηκε στις κουζίνες της Ασίας. Παραμένει ένα απίθανο γευστικό μυστήριο. Σε αυτή τη συνταγή δένει υπέροχα με τρυφερά κομμάτια από ψαρονέφρι και Snow Peas!
CHICKEN THIGHS WITH GINGER – SESAME GLAZE
Το νόστιμο κρέας θέλει και τη σωστή μαρινάδα του. Φτιάξτε τα πιο εύκολα και λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου με 3 απλές κινήσεις. Σάλτσα σόγιας, λάδι από σησάμι, χοντροαλεσμένο chili, λευκό σουσάμι και ψιλοκομμένο σκόρδο και ginger βάζουν τα δυνατά τους και χαρίζουν την καλύτερη πιθανή γεύση στο πιάτο έκπληξη που δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε!
VINDALOO PORK
Το Vindaloo Pork είναι η αυθεντική συνταγή που μπορεί να έρχεται μεν από την μακρινή πολιτεία Γκόα της Ινδίας, έχει όμως πορτογαλικές καταβολές από την εποχή της αποικιοκρατίας. Χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια που έχουν σιγοβράσει με ένα απίστευτο μείγμα αρωματικών μπαχαρικών. Φτιάξτε στην κουζίνα σας ένα all time classic ινδικό πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ρύζι ατμού.
CRISPY SESAME BAKED TOFU & SHITAKE MUSHROOMS
Είστε στα μισά της εβδομάδας, έχει ήδη νυχτώσει και ψάχνετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο για βραδινό; Τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή. Τραγανά κυβάκια tofu παναρισμένα με panko, μανιτάρια shitake, λευκό σησάμι, σόγια και σχοινόπρασο. Είναι πανεύκολο και προετοιμάζεται χωρίς η κουζίνα σας να γίνει άνω κάτω. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε το ψημένο tofu και τα μανιτάρια με ρύζι ατμού, διάφορα λαχανικά ή και noodles!
KUNG PAO CHICKEN
Το παραδοσιακά πικάντικο πιάτο Kung Pao Chicken κατάγεται από την περιοχή Σετσουάν της Κίνας και έχει γνωρίσει ημέρες δόξας εντός και εκτός ασιατικών συνόρων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο άρωμα που του χαρίζει το χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan, ομώνυμο της πόλης που πρωτοσερβιρίστηκε το πιάτο. Είναι το εθιστικό spicy stir-fry που θα λατρέψετε να φτιάχνετε στην κουζίνα. Συνοδεύστε το ιδανικά με ρύζι ατμού!
FRIED FRUIT WITH HONEY & BLACK SESAME
Κάθε φορά που τρώτε σε κάποιο Asian Restaurant και σκέφτεστε το επιδόρπιο, σίγουρα το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στα τηγανητά φρούτα. Έτσι δεν είναι; Το πιο φρουτένιο γλυκό που αγαπάμε από μικρά παιδιά γίνεται πανεύκολα και στο σπίτι. Ανανάς, μάνγκο, μπανάνα, μήλο, μέλι και tempura flour. Προσθέστε στο πλάι λίγο παγωτό βανίλια για extra απόλαυση.
VIETNAMESE RICE PAPER ROLL
Όταν δεν φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 πιο νόστιμα πιάτα του πλανήτη, τα διάσημα Rice Paper Rolls από το μακρινό Βιετνμάμ βρίσκουν το χρόνο να τρυπώσουν στην κουζίνα μας. Αποτελούν το τέλειο πιάτο για κάθε λάτρη της έθνικ κουζίνας και εγγυώνται γευστικά όσα υπόσχεται και η εικόνα που βλέπετε.
OYAKO DON
Στην ιαπωνική κουζίνα κάθε πιάτο κρύβει και από μία ιστορία. Σε ελεύθερη μετάφραση το Oyako Don σημαίνει «το μπολ του γονιού και του παιδιού». Το πιάτο ονομάστηκε έτσι επειδή αυγό και κοτόπουλο χρησιμοποιούνται μαζί στην ίδια συνταγή. Φτιάξτε γρήγορα και με λίγα υλικά, ένα κλασικό japan πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε για τη γλυκιά εσάνς που αφήνει το Mirin στον ουρανίσκο.
Satay Beef
Κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο με πλούσια αρώματα! Τα straw μανιτάρια, τα καρότα, οι πιπεριές – μαζί με τη σάλτσα satay – ανυψώνουν το χοιρινό σε νέο γαστρονομικό επίπεδο. Το μυστικό κρύβεται στη spicy σάλτσα φυστικοβούτυρου με λεμομονόχορτο, σκόρδο, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδι & μπαχαρικά.