Βασίλης Σπόρος

Sweet Chili Burger

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Sweet Chili Tower! Ζουμερό μπιφτέκι με crunchy πίκλες και γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι. Το μυστικό στο burger είναι η μείξη με  Bulgogi Sauce, μία πλούσια σε γεύση σάλτσα με σόγια, πουρέ αχλαδιού και μπαχαρικά.

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.

ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το ιμάμ μπαϊλντί είναι συνταγή της τουρκικής κουζίνας το οποίο επίσης παρασκευάζεται στην ελληνική, στη βουλγαρική και την αλβανική κουζίνα. Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)» επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του. Δοκιμάζουμε το κλασικό πιάτο του καλοκαιριού προσθέτοντας στη γέμιση καυτερή ελαφρώς αλμυρή και σκορδάτη Lee Kum Kee Chli & Garlic Sauce. Αναγάγει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.

Katsu Fried Cod Burger

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το burger με μπακαλιάρο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο burger που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει, είναι όμως από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα. Τραγανό απ’ έξω και τρυφερό από μέσα, το ψάρι τηγανίζεται παναρισμένο σε μείγμα Panko και γαλέτας και σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι, σαλάτα coleslaw, αγγούρι και αρωματική σάλτσα Tonaktsu.

Peking Duck Pizza

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πειραματιστήκαμε με το αγαπημένο comfort food όλων και απέκτησε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Η πιο διάσημη Ασιατική BBQ sauce, η Hoisin, παίρνει το ρόλο της παραδοσιακής σάλτσας με ντομάτα και σε συνδυασμό με toppings από πάπια, mozzarella, πίκλες αγγουριού και καραμελωμένα κρεμμύδια, δίνουν ρεσιτάλ γεύσης πάνω σε αφράτη ζύμη που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα!

Sweet Chili Pizza

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.

Jackfruit Chili Con Carne

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το αυθεντικό Chili Con Carne κατάγεται από την Αμερική και σημαίνει chili με κρέας. Έχει μεν τις βάσεις του στην μεξικάνικη κουζίνα με τις πιπεριές και το chili να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο αλλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δοκιμάζουμε μια vegan σούπερ αρωματική εκδοχή του, αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό Jackfruit.

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν An Pan και είναι τα δικά τους αφράτα μικρά τσουρεκάκια με γέμιση από πάστα γλυκού κόκκινου φασολιού. Είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1875 και ταιριάζουν τέλεια πλάι σε μια ζεστή κούπα τσάι. Μιας και οι ημέρες είναι λοιπόν γιορτινές, σου προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή για το τσουρέκι του Πάσχα.

Goto Top