Βασίλης Σπόρος

Tofu Noodle Salad

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Άψογη για dinner. Τέλεια για lunch box την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Φτιάξε μια super χορταστική σαλάτα με noodles, φύτρες φασολιού και tofu που έχει μαριναριστεί σε σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, ginger και σκόρδο. Γιατί να παραγγείλεις πάλι απ’ έξω αν μπορείς να κάνεις ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο με υλικά που εσύ επιλέγεις; Δοκίμασε το!

Sweet and Sticky Pulled Pork Pancakes

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις pancakes! Στείλε προσκλήσεις για το πιο χορταστικό και νόστιμο brunch γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι που θα συζητηθεί. Αυτά τα pancakes είναι απλά υπέροχα αφού συνδυάζουν την πιο αφράτη ζύμη με σιγοψημένο pulled pork που δένει με τη γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνου Plum Sauce της Lee Kum Kee.  Τι άλλο θες για brunch στο σπίτι;

Chicken Drumsticks in Plum Sauce

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Βρίσκεσαι στη μέση της εβδομάδας και αναρωτιέσαι ποιο είναι το τέλειο dinner; Φτιάξε κάτι super νόστιμο! Τόσο νόστιμο που τα παιδιά θα το αφανίσουν και θα γλείφουν έπειτα τα δάχτυλά τους. Γλυκά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα δαμάσκηνου της Lee Kum Kee, Hoisin sauce, ginger και 5 spices. Σίγουρα θα μπει στο top 5 σου, πρώτον γιατί είναι πανεύκολο και δεύτερον γιατί ξεφεύγει από κλασικές συνταγές με κοτόπουλο.

 

Pork Tonkatsu Rice Bowl

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Όταν μιλάμε για παναρισμένο τηγανητό κρέας στην Ιαπωνική κουζίνα δύο υλικά δεν μπορούν να λείπουν. Τα γευστικά θρύμματα ψωμιού, γνωστά ως bread crumbs ή Panko και φυσικά η διάσημη γλυκιά σάλτσα Tonkatsu που ταιριάζει άψογα πλάι σε κοτολέτες, steaks, ψητό κοτόπουλο και σνίτσελ χοιρινού. Πανεύκολη κλασική συνταγή που θα λατρέψουν μεγάλοι και μικροί με εγγυημένο αποτέλεσμα.

 

Red Curry Paste Quinoa with Tofu

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Θρεπτική και γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο. H quinoa είναι η τέλεια λύση όταν θες κάτι ελαφρύ και χωρίς λιπαρά. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται τέλεια με tofu γλασαρισμένο σε μέλι, spicy πάστα κάρυ και γάλα καρύδας. Φτιάξε ένα ελαφρύ dinner ή το αυριανό σου γεύμα στο γραφείο.

Yakisoba Stir-fried Noodles

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Yakisoba είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ιαπωνίας και έκανε το ντεμπούτο στα wok τη δεκαετία του 1930. Έκτοτε μαγειρεύτηκε άπειρες φορές, σε διάφορες παραλλαγές, σε οικογενειακά τραπέζια, σχολικές γιορτές, φεστιβάλ και μαγαζιά με street food. Δοκιμάστε την εκδοχή του chef με λαχανικά, γλυκιά σάλτσα Yakisoba της Kikkoman και topping από wakame.

YAKISOBA PAN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Yakisoba Pan γεννήθηκε το 1950 στο Tokyo και αποτελεί αγαπημένο ιαπωνικό street food. Είναι ένα απίθανα νόστιμο αλλά και διαφορετικό hot dog με γέμιση από Noodles που έχουν μαγειρευτεί σε γλυκιά σάλτσα Yakisoba. Φτιάξτε το μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μόνοι σας. Η γαρνιτούρα από πίκλα ginger, μαγιονέζα Kewpie και αποξηραμένο φύκι σε λεπτές νιφάδες πραγματικά το εκτοξεύει γευστικά.

Karaage

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Συνήθως στην Ιαπωνία το τηγανιτό κοτόπουλο Karaage κυκλοφορεί μέσα σε bento boxes. Είναι ένα διάσημο ορεκτικό που απέξω είναι super τραγανό, ενώ στο εσωτερικό του είναι πάντοτε ζουμερό. Το μυστικό είναι στη σωστή μαρινάδα, αλλά και στο τηγάνισμα. Αρκετές δοκιμές χρειάστηκαν για να πετύχει το τέλειο crispy αποτέλεσμα της συνταγής που ακολουθεί. Ακολουθήστε την βήμα – βήμα και το αποτέλεσμα θα είναι άπιαστο!

Stir-fried Basmati Rice with Shiitake Mushrooms & Beef

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake φημίζονται για το ντελικάτο άρωμά τους και τη σαρκώδη υφή τους. Ταιριάζουν τέλεια σε ριζότο και stir fries και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές, αντί για porcini. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο Βασίλης έφτιαξε με αυτά ένα εύκολο stir fry με μοσχάρι, ρύζι basmati και σάλτσα από σόγια και Sriracha. Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Peanut Butter Cookies

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Λαχταριστά, σπιτικά και πανεύκολα! Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας. Βγάλτε το μίξερ από το ντουλάπι και φτιάξτε τα μέσα σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά. Ταιριάζουν άψογα με τον καφέ σας και είναι το γλυκό snack που αναζητάτε κάποια απογεύματα.

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

Goto Top