Βασίλης Σπόρος

Five Spice Chicken Wings

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου που έχουν μαριναριστεί σε Hoisin Sauce, Mirin, σάλτσα σόγιας και παραδοσιακό κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών από κανέλα, γαρίφαλο, μάραθο και ginger. Απίστευτα νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες.

 

SPICY NOODLE SALAD

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πικάντικη σαλάτα με Ramen Noodles, φύτρες φασολιού, bamboo strips, καρότο κρεμμύδι και κόλιανδρο. To dressing από καυτερή Sriracha και σησαμέλαιο δίνει απίθανο άρωμα που σου μένει. Έτοιμη σε τρία μόνο βήματα χωρίς πολλά πολλά. Δοκιμάστε την!

EGGS BENEDICT WITH YUZU HOLLANDAISE

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις την Κυριακή σου από ένα χορταστικό Brunch; Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Και από την ημέρα που δοκιμάσαμε αυτά τα Eggs Benedict που σερβίρονται πάνω σε ατμιστά ψωμάκια Bao Bun με Hollandaise από Yuzu τα κάναμε πλέον συνήθεια. Φτιάξτε τα! Θα καταλάβετε.

RAMEN BURGER

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Όταν ο δείκτης του ρολογιού γράψει Street Food, η Ασία και η Αμερική δίνουν ραντεβού μέσα σε ένα super λαχταριστό burger. Το κλασσικό ψωμάκι μετατρέπεται σε Ramen Noodles Bun, ο κιμάς ανακατεύεται με την πιο νόστιμη barbeque σάλτσα Bulgogi από πουρέ αχλαδιού και η Cardinal Sweet Chili Sauce παίζει και αυτή το δικό της μοναδικό ρόλο, δίνοντας αυτό που λέμε ξεχωριστό τελείωμα.

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

WELLINGTON BEEF WITH ROTI PARATHA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Wellington Beef είναι μια από τις πιο κλασικές αγγλικές συνταγές και ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας από μοσχάρι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Παραδοσιακά κάθε φιλέτο τυλίγεται μέσα σε φύλλο σφολιάτας, στη συνταγή όμως που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό και χρησιμοποιεί για περιτύλιγμα τα τραγανά Roti Paratha της Spring Home.

FRIED CHICKEN BAO BUN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πέφτουν ήδη βροχή και όταν θα φτιάξετε τα εθιστικά ατμιστά ψωμάκια Bao μόνοι σας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα χειροκροτήσετε από τη χαρά σας. Τηγανιτό κοτόπουλο που έχει πρώτα παναριστεί σε Cardinal Panko, Fried Onion και γάλα καρύδας και έχει βρει θέση μέσα στο πιο αφράτο Κορεάτικο ψωμάκι! Τρώγεται φυσικά με το πιο εκρηκτικό dressing που έχετε δοκιμάσει.

CARPACCIO ΧΤΑΠΟΔΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ένα από τα πράγματα που ίσως να μην είχε φανταστεί ποτέ ο Ιταλός ζωγράφος Vittore Carpaccio όταν ζωγράφιζε τους πίνακές του είναι ότι αιώνες μετά, το όνομά του θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα ορεκτικά που λατρεύουν οι απανταχού foodies. Στη συνταγή που ακολουθεί ο chef χρησιμοποιεί ως βάση το χταπόδι και αρωματίζει με σάλτσα από σόγια και διαλεκτά εσπεριδοειδή, Kikkoman Ponzu.

CRISPY PORK RAMEN BOWL

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ζωμός από κοτόπουλο, μανιτάρια Shiitake, Kombu, φρέσκο κρεμμύδι και tare από καπνιστό bacon, Mirin, Soy Sauce και Sake. Τι είναι το tare; Το tare είναι το seasoning που δίνει ξεχωριστή γεύση σε συνδυασμό με το βασικό ζωμό σε κάθε Ramen Bowl. Το πουδραρισμένο με tempura τηγανιτό και super crispy ψαρονέφρι μαζί με τα Mendake Noodles απογειώνουν κυριολεκτικά το απόλυτο πιάτο για οποιαδήποτε κρύα ημέρα έπεται.

TAPIOCA WITH MANGO, PASSION FRUIT & COCONUT

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ήρθε η ώρα για κάτι γλυκό; Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ επιδόρπιο με βάση από tapioca και topic από τα πιο εξωτικά φρούτα που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Φίνα γεύση και τέλειο άρωμα χωρίς πολύ προετοιμασία. Mango, καρύδα, ανανάς, passion fruit και flakes από φράουλα συνθέτουν το πιο λεπτεπίλεπτο dessert με άμυλο ταπιόκας. Κανείς δεν μπορεί να φάει μια μόνο κουταλιά.

KAYA JAM

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Σπιτική εξωτική μαρμελάδα Kaya με 4 μόνο υλικά! Γάλα καρύδας, αυγά, Palm Sugar και αλεύρι. Φτιάξτε το πιο νόστιμο Ινδονησιακό snack μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αλείψτε το σε φρέσκο ψωμί και απολαύστε υπεύθυνα. Το λεγόμενο Kaya toast είναι επίσης δημοφιλές στη Σιγκαπούρη και στη Μαλαισία και συνοδεύει άψογα μια κούπα καφέ ή τσάι, πρωί και απόγευμα.

Goto Top