Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Beef with Sweet Soy Sauce

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Ένα stir fry με έντονα αρώματα και χρώματα! Λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος ψήνονται στο wok μαζί με λαχανικά και “σβήνουν” με sake & γλυκιά σόγια.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr μοσχάρι χωρίς λίπος σε μικρές λεπτές φέτες
  • 10baby corn κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 12 straw mushrooms κομμένα στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ginger ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. peanut oil
  • 10 κ.σ. sweet soy sauce
  • 3 κ.σ. sake
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 3 κ.σ. σουσάμι με γεύση σκόρδου
  • Λίγο πιπέρι
  • 200ml νερό
  • 1 κ.σ. sesame oil
  • 4 τμχ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε έναwok ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωταριστεί καλά.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ginger και όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το sake,την oyster, τη sweet soy sauce, το νερό και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε το sesame oil, το σουσάμι με την επικάλυψη σκόρδου και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού Jasmin ή Basmati.
Goto Top