Κλασική Κινέζικη συνταγή με μοσχάρι, μπρόκολο, cashews, γλυκιά σάλτσα σόγιας και ρύζι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας stir fry και σίγουρα αποτελεί το γευστικό comfort food που ποτέ δεν θα βαρεθείτε. Στα plus του συγκαταλέγεται ότι είναι ένα super θρεπτικό πιάτο και ο τρόπος που μαγειρεύεται θα κάνει ακόμη και τους μικρούς μας φίλους να φάνε επιτέλους το μπρόκολο.
Τα προϊόντα μας
- Wok Oil
- Sesame Oil
- Sweet Soy Sauce
- Basmati Rice
Υλικά
(4 μερίδες)
- 500gr μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες
- 300gr φουντίτσες μπρόκολο
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 50gr cashews
- 3 κ.σ. Wok Oil
- 1 κ.γλ. Sesame Oil
- 220gr Sweet Soy Sauce
- 2 κ.σ. νερό
- 400gr βρασμένο ρύζι Basmati
Εκτέλεση
- Σε νερό που βράζει ρίξτε το μπρόκολο για 3 λεπτά. Έπειτα σουρώστε.
- Σε ένα wok ζεσταίνετε το Wok Oil και σοτάρετε το μοσχάρι καλά.
- Προσθέστε τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια και τα cashews και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Ρίξτε τα ντοματίνια, τα cashews, το νερό και τη Sweet Soy Sauce και ανακατέψτε πολύ καλά.
- Προσθέστε το Sesame Oil, ανακατέψτε και έπειτα σερβίρετε πάνω στο ρύζι το οποίο έχετε πρώτα μοιράσει σε 4 μπολ.