Χειροποίητες τορτίγιες από καλαμπόκι με Black cod, γαρίδες Panko, Red tobiko, gourmet καρύκευμα XO Sauce της εταιρίας Lee Kum Kee και Wasabi Mayo.
Τα προϊόντα μας
- Red Miso
- Soy Sauce
- Tobiko Red
- Shrimp Torpedo
- Black Cod
- Cardinal Panko
- Wasabi Powder
- Mirin
- XO Sauce
- Mayonnaise Kewpie
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 20 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού
- 10gr αλάτι ψιλό
- 200gr wasabi mayo
- 1,5kg φιλέτο black cod
- 60gr Red Miso
- 100ml Soy Sauce
- 20 γαρίδες Panko
- 100gr Tobiko Red
- 10 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 lime
- Διάφορες φύτρες για γαρνιτούρα
για τις τορτίγιες καλαμποκιού:
- 2 κούπες masa harina
- 1,5 κούπα ζεστό νερό
- 4gr αλάτι ψιλό
για τη Wasabi Mayo:
- 200gr mayo
- 250ml Soy Sauce
- 10gr Wasabi Powder
- 15ml νερό
- 10ml mirin
- χυμό από μισό lime
Εκτέλεση
για τις τορτίγιες καλαμποκιού:
- Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τη masa με το ψιλό αλάτι και προσθέτουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
- Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια διαμέτρου 4cm, τα ανοίγουμε στη πρέσα για τορτίγιες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.
- Τις διατηρούμε τυλιγμένες σε μία πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.
για τη Wasabi Mayo:
- Ενυδατώνουμε τη σκόνη Wasabi με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
για την υπόλοιπη συνταγή:
- Μεριδοποιούμε το φιλέτο σε 20 κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και αλατίζουμε.
- Όπως είναι πάνω στη σχάρα, τα ψήνουμε σε ένα ρεσό για 4 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε το Miso με τη Soy sauce.
- Mε το που βγάλουμε τον μπακαλιάρο από το φούρνο αλείφουμε το κάθε κομμάτι με το μίγμα Miso-Soy sauce.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες deep fry.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις 2 πλευρές και γεμίζουμε αντίστοιχα με όλα τα υλικά, τελειώνοντας με το lime, τη ΧΟ Sauce και τις φύτρες.