Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CEVICHE ΛΑΒΡΑΚΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το ceviche είναι το sashimi του Περού. Το διάσημο αυτό πιάτο γνωρίζει αρκετές γευστικές παραλλαγές και έχει αγκαλιαστεί από πολλές κουζίνες στον πλανήτη. Ο chef Βασίλης Σπόρος, μας προτείνει μία ξεχωριστή gourmet εκδοχή του που συνδυάζει φρέσκο λαβράκι, χυμό yuzu, lime και την αγαπημένη κορεάτικη πάστα από φασόλια σόγιας Gochujang.

Τα προϊόντα μας

  • Gochujang
  • Yuzu
  • Cardinal Coconut Milk
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για δύο άτομα:

  • 2 φιλέτα λαβράκι
  • 10gr Gochujang
  • 30ml χυμό lime
  • 5ml Yuzu
  • 15gr κρεμμύδι φρέσκο
  • 5gr αλάτι ψιλό
  • ¼ φύλλο φρέσκου κόλιαντρου
  • 20ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 20ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φιλέτα από τα λαβράκια σε κύβους 1cm.
  2. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά chili, ανακατεύουμε με τους κύβους από το λαβράκι, σκεπάζουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
  3. Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα το gochujang, το χυμό lime, το yuzu, το γάλα καρύδας και το ψιλό αλάτι.
  4. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψάρι με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να κάτσει για δύο λεπτά.
  5. Σερβίρουμε σε δύο πιάτα, προσθέτουμε λίγη από τη μαρινάδα, το ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα φύλλα του κόλιαντρου.
Goto Top