Βουτυράτα, αφράτα και πανεύκολα! Τα Χριστούγεννα λατρεύουμε να τρώμε γλυκά και ειδικά cookies ή μελομακάρονα που συνοδεύουν τέλεια το ζεστό μας καφέ. Αυτά τα μπισκότα έχουν κάτι διαφορετικό όμως. Φτιάχνονται από Ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο δηλαδή, στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή που μπορεί να τη δοκιμάσει κανείς. Δίνει άλλη γεύση στα γλυκά.
Τα προϊόντα μας
- Kurozato
Υλικά
- 150gr ζάχαρη Kurozato τριμμένη
- 550gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. βανίλια
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. baking soda
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 150gr καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Στο mixer βάζουμε τη ζάχαρη kurozato, το βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό και σε μέτρια ταχύτητα ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη σόδα και στο τέλος τα καρύδια.
- Πλάθουμε τα cookies και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλουμε, τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.