Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CRISPY DUCK SALAD

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τραγανό κρέας πάπιας μαγειρεμένο sous vide, εσκαρόλ, πράσινα λαχανικά, φράουλες και σιρόπι ροδιού. Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, αναζητάμε διαρκώς την πιο δροσερή και χορταστική σαλάτα. Η συνταγή που ακολουθεί περιγράφεται άψογα με τρία μόνο hashtags: #gourmet, #healthy #supertasty.

Τα προϊόντα μας

  • Sesame Seed White
  • Duck Half Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 τμχ. Duck Half Roasted
  • 80gr πράσινα λαχανικά της επιλογής σας
  • 15gr εσκαρόλ
  • 20gr φράουλες κομμένες φέτες
  • 30ml σιρόπι ρόδι
  • 5gr σουσάμι
  • 30ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 3gr αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

  • Αναθερμαίνουμε την πάπια sous vide στους 70 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε το δέρμα της με καυτό λάδι, μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα και τελειώνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να τραγανίσει.
  • Κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού το κρέας της πάπιας.
  • Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τα πράσινα λαχανικά με το εσκαρόλ, τις φράουλες, το σιρόπι ρόδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Στήνουμε σε ένα πιάτο, με τις φέτες τραγανής πάπιας και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Goto Top