Είστε στα μισά της εβδομάδας, έχει ήδη νυχτώσει και ψάχνετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο για βραδινό; Τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή. Τραγανά κυβάκια tofu παναρισμένα με panko, μανιτάρια shitake, λευκό σησάμι, σόγια και σχοινόπρασο. Είναι πανεύκολο και προετοιμάζεται χωρίς η κουζίνα σας να γίνει άνω κάτω. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε το ψημένο tofu και τα μανιτάρια με ρύζι ατμού, διάφορα λαχανικά ή και noodles!
Τα προϊόντα μας
- Aizakku Dried Mushroom Shitake
- Tofu Firm Morinaga
- Sesame Oil
- Soy Sauce
- Panko Bread Crumbs
- Sesame Seeds
- Fish Sauce
Υλικά
- 400gr tοfu
- 200gr μανιτάρια shitake
- 4 κ.σ. φιστικέλαιο
- 4 κ.γλ. sesame oil
- 5 κ.γλ. soy sauce
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. panko bread crumbs
- 1 κ.σ. sesame seeds
- ½ κ. γλ. fish sauce
- ½ σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα πιέστε το tofu προκειμένου να απομακρυνθεί η υγρασία. Τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής μία στρώση απορροφητικό χαρτί κουζίνας, από πάνω το tofu, ακόμη μία στρώση χαρτί κουζίνας και κάποιο βαρύ αντικείμενο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Όταν το tofu είναι έτοιμο, κόψτε το σε μικρά κυβάκια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα μανιτάρια. Προσθέστε σε κάθε μπολ από 2 κ. γλ. φιστικέλαιο, 2 κ.γλ. Soy Sauce και λίγο αλάτι.
- Στο μπολ με το tofu, προσθέστε το κορν φλάουρ, το panko και το σησάμι και ανακατέψτε καλά.
- Σε δύο λαδόκολλες τοποθετήστε τα κομμάτια tofu και τα μανιτάρια αντίστοιχα. Ψήστε τα στο φούρνο για 30 – 40 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά στα μισά του ψησίματος.
- Όταν τα μανιτάρια και το tofu ψηθούν, ανακατέψτε τα μαζί και ρίξτε από πάνω τη Fish Sauce. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γλ. Soy Sauce.
- Γαρνίρετε εφόσον επιθυμείτε με σχοινόπρασο και extra σησάμι.