Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CRISPY SESAME BAKED TOFU & SHITAKE MUSHROOMS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είστε στα μισά της εβδομάδας, έχει ήδη νυχτώσει και ψάχνετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο για βραδινό; Τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή. Τραγανά κυβάκια tofu παναρισμένα με panko, μανιτάρια shitake, λευκό σησάμι, σόγια και σχοινόπρασο. Είναι πανεύκολο και προετοιμάζεται χωρίς η κουζίνα σας να γίνει άνω κάτω. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε το ψημένο tofu και τα μανιτάρια με ρύζι ατμού, διάφορα λαχανικά ή και noodles!

Τα προϊόντα μας

  • Aizakku Dried Mushroom Shitake
  • Tofu Firm Morinaga
  • Sesame Oil
  • Soy Sauce
  • Panko Bread Crumbs
  • Sesame Seeds
  • Fish Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr tοfu
  • 200gr μανιτάρια shitake
  • 4 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 4 κ.γλ. sesame oil
  • 5 κ.γλ. soy sauce
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. panko bread crumbs
  • 1 κ.σ. sesame seeds
  • ½ κ. γλ. fish sauce
  • ½ σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  • Τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα πιέστε το tofu προκειμένου να απομακρυνθεί η υγρασία. Τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής μία στρώση απορροφητικό χαρτί κουζίνας, από πάνω το tofu, ακόμη μία στρώση χαρτί κουζίνας και κάποιο βαρύ αντικείμενο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Όταν το tofu είναι έτοιμο, κόψτε το σε μικρά κυβάκια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα μανιτάρια. Προσθέστε σε κάθε μπολ από 2 κ. γλ. φιστικέλαιο, 2 κ.γλ. Soy Sauce και λίγο αλάτι.
  • Στο μπολ με το tofu, προσθέστε το κορν φλάουρ, το panko και το σησάμι και ανακατέψτε καλά.
  • Σε δύο λαδόκολλες τοποθετήστε τα κομμάτια tofu και τα μανιτάρια αντίστοιχα. Ψήστε τα στο φούρνο για 30 – 40 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά στα μισά του ψησίματος.
  • Όταν τα μανιτάρια και το tofu ψηθούν, ανακατέψτε τα μαζί και ρίξτε από πάνω τη Fish Sauce. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γλ. Soy Sauce.
  • Γαρνίρετε εφόσον επιθυμείτε με σχοινόπρασο και extra σησάμι.
Goto Top