Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΑΡΥ

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα για τα ατελείωτα αρώματα και τις συναρπαστικές γεύσεις που χαρίζουν στα πιάτα τα μπαχαρικά της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή με βάση από ρύζι basmati και γαρίδες για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το γάλα καρύδας δένει υπέροχα με την πάστα από κίτρινο κάρυ και δημιουργούν μια παχύρρευστη σάλτσα που μόνο αν την γευθείς στο δικό σου ουρανίσκο θα την εκτιμήσεις όσο και εμείς.

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Curry Paste Yellow
  • Minced Garlic
  • Minced Ginger
  • Cardinal Coconut Milk
  • Basmati Rice
  • Mango Chutney
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. minced garlic
  • 1 κ.σ. Curry Paste Yellow
  • 1 κ.γλ. minced ginger
  • 1 πιπεριά chili χωρίς σπόρους, ψιλομμένη
  • 400ml Cardinal Coconut Milk
  • 700gr γαρίδες (ή ψάρι λευκό)
  • 225gr Basmati Rice βρασμένο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Mango Chutney
  • αλάτι και πιπέρι
  • Lime κομμένο στα 4
  • Γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίξτε 1 κ.σ. Wok Oil να ζεσταθεί.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, την πάστα curry, το ginger και τη chili πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  • Ρίξτε το Coconut Milk και ανακατέψτε καλά.
  • Μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέστε τον κόλιανδρο και το Chutney, ανακατέψτε και αν θέλετε προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράστε το ρύζι σε 4 μπολ και από πάνω σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα.
  • Γαρνίρετε με το lime, μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο κόλιανδρο.
Goto Top