Το αυθεντικό Chili Con Carne κατάγεται από την Αμερική και σημαίνει chili με κρέας. Έχει μεν τις βάσεις του στην μεξικάνικη κουζίνα με τις πιπεριές και το chili να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο αλλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δοκιμάζουμε μια vegan σούπερ αρωματική εκδοχή του, αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό Jackfruit.
Τα προϊόντα μας
- Cardinal Green Jackfruit
Υλικά
- 2 κονσέρβες Cardinal Green Jackfruit
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500gr ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (400gr)
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 4 κ.γλ. πάπρικα
- 4 κ.γλ. κύμινo
- 250 ml νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε το Cardinal jackfruit καλά και τo πιέζουμε με ένα κουτάλι να γίνει ακανόνιστα κομμάτια με ίνες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το jackfruit.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ.
- Έπειτα συμπληρώνουμε με ντομάτα, ζάχαρη, φασόλια και νερό, φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, nachos, guacamole, γιαούρτι κλπ.