Συνήθως στην Ιαπωνία το τηγανιτό κοτόπουλο Karaage κυκλοφορεί μέσα σε bento boxes. Είναι ένα διάσημο ορεκτικό που απέξω είναι super τραγανό, ενώ στο εσωτερικό του είναι πάντοτε ζουμερό. Το μυστικό είναι στη σωστή μαρινάδα, αλλά και στο τηγάνισμα. Αρκετές δοκιμές χρειάστηκαν για να πετύχει το τέλειο crispy αποτέλεσμα της συνταγής που ακολουθεί. Ακολουθήστε την βήμα – βήμα και το αποτέλεσμα θα είναι άπιαστο!
Τα προϊόντα μας
- Minced Ginger
- Minced Garlic
- Soy Sauce
- Sake
- Sesame Oil
- Potato Starch
Υλικά
- 600gr μπούτι κοτόπουλο (σε φιλετάκια)
- 70gr Potato starch
- 70gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι
- Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
για τη μαρινάδα:
- 10gr Minced Ginger
- 10gr Minced Garlic
- 8gr ζάχαρη
- 5ml Soy Sauce
- 5ml Sake
- 5ml Sesame Oil
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα με το κοτόπουλο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άμυλο και το αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 160-170 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μίγμα αλευριού, και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του λαδιού στους 180 βαθμούς, και αφού έχει κρυώσει ελαφρώς, τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 45″ ακόμα. Αυτό κάνει το κοτόπουλο διπλά τραγανό.