Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Κροκέτες μπακαλιάρου με mayo

Χάρης Μαρίστα
Chef στο Nolan

Ο σεφ Χάρις Μαρίστα ετοιμάζει για εμάς τις δική του πρόταση για τις πιο γευστικές κροκέτες μπακαλιάρου.

Υλικά

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου
Φρέσκος μπακαλιάρος (ένα ψάρι ολόκληρο, από 1 μέχρι 2 κιλά αρκούν για έξι μερίδες)
1/2kg συμιακό γαριδάκι (ανεμότρατας)
1 ξερό κρεμμύδι
1 τσίλι
10gr κόλιανδρο
1 σκόρδο
1/2 πράσινη πιπεριά
25ml Takara alc 15% Sake (medium dry +3)
110ml Aizakku Soy Sauce Premium, Traditional Dispenser
20gr αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα
300gr Cardinal Tempura Flour
4 αβγά
500gr Cardinal Bread Crumbs (Panko)

Για τη μαγιονέζα dashi*
75gr παστεριωμένος κρόκος
25ml χυμός λεμονιού
12ml Otafuku Rice/Cereal Vinegar (Kokumotsu Su), 4,2%
25ml νερό
3gr Karyu Dashinomoto Bonito Powder
TRS Pepper Powder White
Αλάτι
1lt ηλιέλαιο

*Εναλλακτικά, 250-600gr έτοιμη mayo Kewpie.

Για την πράσινη σαλάτα
1 τμχ μαρούλι
1 τμχ ρόκα
1 τμχ παντζαρόφυλλα
1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
Χυμός λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
TRS Pepper Powder White

Goto Top