Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

KUNG PAO CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το παραδοσιακά πικάντικο πιάτο Kung Pao Chicken κατάγεται από την περιοχή Σετσουάν της Κίνας και έχει γνωρίσει ημέρες δόξας εντός και εκτός ασιατικών συνόρων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο άρωμα που του χαρίζει το χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan, ομώνυμο της πόλης που πρωτοσερβιρίστηκε το πιάτο. Είναι το εθιστικό spicy stir-fry που θα λατρέψετε να φτιάχνετε στην κουζίνα. Συνοδεύστε το ιδανικά με ρύζι ατμού!

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce
  • Shao Hsing
  • Tapioca Starch
  • Rice Vinegar Black
  • Hoi Sin Sauce
  • Sesame Oil
  • Minced Garlic
  • Minced Ginger
  • Eaglobe Dried Pepper Wild Sechuan
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 3 κ.σ. Peanut Oil
  • 8 τμχ. αποξηραμένες πιπεριές chilli
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • 1 κ.γλ. πάστα ginger
  • 100gr φιστίκια ανάλατα

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.γλ. Shao Hsing
  • 1 ½ κ.γλ. Tapioca Starch
  • 500gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. Chinese Black Vinegar
  • 1 κ.γλ. Soy Sauce
  • 1 κ.σ. Hoi Sin Sauce
  • 1 κ.γλ. Sesame Oil
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Tapioca Starch
  • ½ χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan
  • 1 κ.γλ. Shao Hsing

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το κοτόπουλο και προσθέστε τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατέψτε πολύ καλά. Σκεπάστε το κοτόπουλο και αφήστε να μαριναριστεί για μισή ώρα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε πρώτα πολύ καλά, ρίχνετε το peanut oil και προσθέτετε τις πιπεριές chilli. Κατόπιν, ανακατεύετε καλά για 30 δευτερόλεπτα (tip: κρατήστε τον εξαερισμό της κουζίνας στην μεγαλύτερη σκάλα, όσο τσιγαρίζετε τις πιπεριές).
  4. Προσθέστε στη συνέχεια το κοτόπουλο και ανακατέψτε για ακόμη 2 λεπτά.
  5. Ρίξτε το ginger, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, ρίξτε και τα φιστίκια και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Σερβίρετε και εφόσον επιθυμείτε, γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι.
Goto Top