Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

KUZU MANJU

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Είναι από τα πιο κλασικά ιαπωνικά καλοκαιρινά γλυκά και παραμένει δημοφιλές όσοι αιώνες και εάν έχουν περάσει. Δροσερό, ελαφρύ και με υφή που ξεχωρίζει, το Kuzu Manju φτιάχνεται από 3 βασικά υλικά. Αλεύρι kuzu για το περίβλημα που θυμίζει ζελέ, ζάχαρη και πάστα κόκκινου φασολιού για τη γέμιση.

Τα προϊόντα μας

  • Red Bean Paste No Skins
  • Kuzu

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 100gr Koshian Anko Paste (red bean paste)
  • 30gr Kuzu
  • 50gr ζάχαρη
  • 200ml νερό
  • 100gr φρέσκα κάστανα

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε 4 φόρμες με στρογγυλό σχήμα στον πάγκο σας. Οι φόρμες θα πρέπει να αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ψιλοκόψτε τα κάστανα και ανακατέψτε τα με το anko paste. Χωρίστε σε 4 μικρές μπάλες το μείγμα με anko paste και κάστανο και πατήστε ελαφρώς με την παλάμη σας την κάθε μια.
  • Προετοιμάστε ένα steamer, μέσα στο οποίο θα πρέπει να χωράνε οι 4 φόρμες.
  • Βάλτε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέστε το Kuzu και ανακατέψτε καλά. Έπειτα σουρώστε το μείγμα σε μια λεπτή σίτα.
  • Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στα μικροκύματα και σκεπάστε με μεμβράνη. Ζεστάνετε το μείγμα για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ, σκεπάστε και ζεστάνετε πάλι για 1 λεπτό. Ανακατέψτε στη συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει σαν την custard cream.
  • Αμέσως χωρίστε την κρέμα στις 4 φόρμες.
  • Τοποθετήστε μέσα στην κρέμα από μια μπαλίτσα anko paste και καλύψτε την, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Τοποθετήστε τις φόρμες στο steamer το οποίο θα έχετε ζεστάνει ήδη. Ατμίστε για 7 – 10 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει διάφανη σαν ζελέ.
  • Προετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Τοποθετήστε τις φόρμες στο παγωμένο νερό να κρυώσουν, μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
  • Βάλτε το μπολ με τις φόρμες στο ψυγείο και ξεφορμάρετε τα Kuzu Manzu πριν το σερβίρισμα.
Goto Top