Είναι από τα πιο κλασικά ιαπωνικά καλοκαιρινά γλυκά και παραμένει δημοφιλές όσοι αιώνες και εάν έχουν περάσει. Δροσερό, ελαφρύ και με υφή που ξεχωρίζει, το Kuzu Manju φτιάχνεται από 3 βασικά υλικά. Αλεύρι kuzu για το περίβλημα που θυμίζει ζελέ, ζάχαρη και πάστα κόκκινου φασολιού για τη γέμιση.
Τα προϊόντα μας
- Red Bean Paste No Skins
- Kuzu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 100gr Koshian Anko Paste (red bean paste)
- 30gr Kuzu
- 50gr ζάχαρη
- 200ml νερό
- 100gr φρέσκα κάστανα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε 4 φόρμες με στρογγυλό σχήμα στον πάγκο σας. Οι φόρμες θα πρέπει να αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ψιλοκόψτε τα κάστανα και ανακατέψτε τα με το anko paste. Χωρίστε σε 4 μικρές μπάλες το μείγμα με anko paste και κάστανο και πατήστε ελαφρώς με την παλάμη σας την κάθε μια.
- Προετοιμάστε ένα steamer, μέσα στο οποίο θα πρέπει να χωράνε οι 4 φόρμες.
- Βάλτε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέστε το Kuzu και ανακατέψτε καλά. Έπειτα σουρώστε το μείγμα σε μια λεπτή σίτα.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στα μικροκύματα και σκεπάστε με μεμβράνη. Ζεστάνετε το μείγμα για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ, σκεπάστε και ζεστάνετε πάλι για 1 λεπτό. Ανακατέψτε στη συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει σαν την custard cream.
- Αμέσως χωρίστε την κρέμα στις 4 φόρμες.
- Τοποθετήστε μέσα στην κρέμα από μια μπαλίτσα anko paste και καλύψτε την, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Τοποθετήστε τις φόρμες στο steamer το οποίο θα έχετε ζεστάνει ήδη. Ατμίστε για 7 – 10 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει διάφανη σαν ζελέ.
- Προετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Τοποθετήστε τις φόρμες στο παγωμένο νερό να κρυώσουν, μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
- Βάλτε το μπολ με τις φόρμες στο ψυγείο και ξεφορμάρετε τα Kuzu Manzu πριν το σερβίρισμα.