Τα Linguini Aglio e Olio ανήκουν σίγουρα στη λίστα με τα πέντε φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις εάν βρεθείς σε ιταλικό έδαφος. Ξεχωρίζουν για τo ντελικάτo άρωμά τους που κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες, με τη χρήση λίγων και απλών υλικών. Ο chef Βασίλης Σπόρος προσθέτει στη διάσημη συνταγή λίγο Lee Kum Kee Chili Oil και την αναγάγει σε άλλο επίπεδο.
Τα προϊόντα μας
- Chili Oil Lee Kum Kee
- Minced Garlic
Υλικά
- 300gr Linguini
- 70ml Chili Oil
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 8gr Αλάτι ψιλό
- 5gr Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5gr Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα linguini σε καλά αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
- Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το chili oil, σοτάρουμε τις φέτες του σκόρδου και προσθέτουμε τα linguini με λίγο από το νερό του βρασίματος.
- Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε μαϊντανό και σχοινόπρασο, ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.