Οι Κινέζοι γιορτάζουν την άφιξη του νέου χρόνου για περίπου 16 ημέρες. Οι εορτασμοί συμπεριλαμβάνουν παρελάσεις, πυροτεχνήματα, αναβίωση παλιών εθίμων αλλά και πολύ φαγητό με παραδοσιακές συνταγές που κρύβουν συμβολισμούς. Τα nooldes εννοείται πως πρωταγωνιστούν στα τραπέζια εκείνες τις ημέρες. Πέραν από τις κλασικές συνταγές όπως αυτή θα βρείτε παρακάτω, οι περισσότεροι φτιάχνουν και μια εορταστική τους εκδοχή, όπου τα nooldes είναι μακρύτερα σε μήκος από τα συνηθισμένα και συμβολίζουν τη μακροζωία. Στα αγγλικά είναι γνωστά ως Longevity Noodles.
Τα προϊόντα μας
- Dark Soy Sauce
- Light Soy Sauce
- Sesame Oil
- Mushrooms Whole Po Ku
- Egg Noodles
- Wok Oil
- Minced Garlic
- Mirin
Υλικά
για τη sauce:
- 2 κ.σ. Dark Soy Sauce
- 2 κ.σ. Light Soy Sauce
- 1 κ.γλ. Sesame Oil
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
για τα noodles:
- 160gr Egg Noodles (όχι βρασμένα)
- 2 κ.σ. Wok Oil
- 3 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα (χωριστά το άσπρο από το πράσινο μέρος)
- 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
- 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη ζουλιέν
- 1 καρότο ζουλιέν
- Λίγο άσπρο λάχανο κομμένο
- 8 μανιτάρια Po Ku κομμένα στα 4
- Λίγες φουντίτσες μπρόκολο
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 2 κ.σ. Mirin
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Προετοιμάστε τα noodles όπως αναγράφετε στη συσκευασία.
- Σε ένα wok ζεστάνετε το Wok Oil.
- Προσθέστε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά, μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Ρίξτε το Mirin στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τα noodles και τη σάλτσα και ανακατέψετε πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να απορροφηθεί από τα noodles.
- Προσθέστε το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια, ανακατέψετε και σερβίρετε αμέσως.