Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

OYAKO DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Στην ιαπωνική κουζίνα κάθε πιάτο κρύβει και από μία ιστορία. Σε ελεύθερη μετάφραση το Oyako Don σημαίνει «το μπολ του γονιού και του παιδιού». Το πιάτο ονομάστηκε έτσι επειδή αυγό και κοτόπουλο χρησιμοποιούνται μαζί στην ίδια συνταγή. Φτιάξτε γρήγορα και με λίγα υλικά, ένα κλασικό japan πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε για τη γλυκιά εσάνς που αφήνει το Mirin στον ουρανίσκο.

Τα προϊόντα μας

  • Sake
  • Mizkan Mirin Seasoning
  • Soy Sauce
  • Basmati Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για δύο άτομα:

  • 240gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 5 κ.σ. Soy Sauce
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • Λίγο πιπέρι άσπρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές λωρίδες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Ρύζι μπασμάτι (για 2 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  3. Σε ένα σκεύος ρίξτε το ζωμό, το Sake, τη ζάχαρη, το Mirin και τη Soy Sauce και βάλτε το να πάρει βράση.
  4. Προσθέστε στο σκεύος σας το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και αφήστε τα να σιγοβράζουν για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
  5. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, σκεπάστε με καπάκι και αφήστε τα μέχρι να ψηθούν τα αυγά, περίπου 40 δευτερόλεπτα.
  6. Μοιράστε το ρύζι σε δύο μπολ και σερβίρετε από πάνω το κοτόπουλο με τα αυγά.
  7. Γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.
Goto Top