Η ιαπωνική κουζίνα που εμπνέεται από τη κουζίνα της Δύσης ονομάζεται Yōshoku και τα ιαπωνικά sando ανήκουν σίγουρα σε αυτή. Ένα διαφορετικό sandwich με παναρισμένο χοιρινό με λαχανικά ανάμεσα σε ψημένες τραγανές φέτες του τοστ.

Μαρινάδα για κρέας
Ο chef Βασίλης Σπόρος εξηγεί τα δικά του μυστικά για brinerade και το κρέας γίνεται απολαυστικό, ζουμερό και τρυφερό σε κάθε μπουκιά.

Σκουμπρί
Ο chef Χάρης Νικολούζος ετοιμάζει για εμάς ημίπαστο σκουμπρί χρησιμοποιώντας 2 αγαπημένα του ασιατικά υλικά που δεν είναι άλλα από τα flakes bonito και το φύλλο kombu.

Namelaka
Ο pastry chef Γιάννη Καλδάνης, φτιάχνει ιαπωνική γλυκιά κρέμα namelaka με γάλα καρύδας και γαρνίρει με κομπότ ανανά αρωματισμένο με yuzu και βανίλια.

Nigiri
Ο chef Αντώνης Κουρκούτας βήμα βήμα μας δείχνει την τεχνική για φιλετάρισμα ψαριού και μας ανοίγει την όρεξη με 8 διαφορετικές προτάσεις #nigiri.

Sweet Chili Burger
Sweet Chili Tower! Ζουμερό μπιφτέκι με crunchy πίκλες και γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι. Το μυστικό στο burger είναι η μείξη με Bulgogi Sauce, μία πλούσια σε γεύση σάλτσα με σόγια, πουρέ αχλαδιού και μπαχαρικά.

SWEET & SPICY ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ
Φτιάξε τέλεια αρνίσια παϊδάκια χρησιμοποιώντας στη μαρινάδα hoisin & chili garlic sauce της Lee Kum Kee, καθώς και κρασί από ρύζι και κινέζικο μείγμα μπαχαρικών 5 spice powder, που απογειώνει τη γεύση όπου κι αν το προσθέσεις. Χρησιμοποίησε μέρος της σάλτσας για να σερβίρεις τα παϊδάκια στο τραπέζι. Δεν θέλει κόπο. Θέλει σωστή μαρινάδα!

POACHED BEEF MEATBALLS
Πραγματικά είναι αμέτρητες οι συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με τις ingredient sauces της Lee Kum Kee. Η chef της εταιρίας φτιάχνει κεφτέδες χρησιμοποιώντας σάλτσα σόγιας και τους σερβίρει με 3 διαφορετικές εκδοχές dip. Hoisin Sauce, Hummus με Chilli Garlic Paste ή Hummus με Lee Kum Kee Peking Duck Sauce. Το αποτέλεσμα άψογο.

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise
Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

POKE BOWL
Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO
Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.