Κυριακάτικο Brunch; Σου έχουμε μια διαφορετική πρόταση για φουλ αρωματικά αφράτα pancakes με γάλα καρύδας, ρυζάλευρο, άμυλο ταπιόκας και ζάχαρη από φοίνικα. Λίγο πιο healthy, λίγο πιο ελαφριά και με ξεχωριστή νοστιμιά. Σέρβιρε τα με spread από anko, τη γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στα γλυκά τους όπως εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα.
Τα προϊόντα μας
- Palm Sugar
- Coconut Milk
- Tapioca Starch
- Rice Flour
Υλικά
- 4 κ.σ. Palm Sugar σιρόπι
- 400ml Coconut Milk
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. Baking Soda
- 1 κ.γλ. Baking Powder
- 1 κ.σ. Tapioca Starch
- 50gr Coconut Flour
- 100gr Rice Flour
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 100gr Palm Sugar με 100ml νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σιρόπι, το γάλα καρύδας, την κανέλα και τα χτυπάμε με ένα φουέ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ανακατεύουμε στο μείγμα το baking powder, τη baking soda, το tapioca starch (άμυλο ταπιόκας) και το rice flour σιγά- σιγά να ομογενοποιηθούν.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το coconut flour και το ανακατεύουμε με το χέρι. Προσοχή, δεν πρέπει να το ανακατέψουμε πάρα πολύ, γιατί το αλεύρι καρύδας απορροφάει πολύ εύκολα.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μείγμα.
- Το αφήνουμε περίπου 3-4 λεπτά και μόλις κάνει μικρές φουσκάλες το γυρνάμε από την άλλη μεριά για άλλα 2 λεπτά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με anko, μαρμελάδα, πραλίνα, φρούτα κλπ.