Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Peking Duck Pizza

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πειραματιστήκαμε με το αγαπημένο comfort food όλων και απέκτησε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Η πιο διάσημη Ασιατική BBQ sauce, η Hoisin, παίρνει το ρόλο της παραδοσιακής σάλτσας με ντομάτα και σε συνδυασμό με toppings από πάπια, mozzarella, πίκλες αγγουριού και καραμελωμένα κρεμμύδια, δίνουν ρεσιτάλ γεύσης πάνω σε αφράτη ζύμη που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα!

Τα προϊόντα μας

  • Hoi Sin Sauce
  •  Duck Roasted Boneless 2 Halves
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τη ζύμη: 

  • 500ml νερό χλιαρό
  • 5gr αλάτι ψιλό
  • 15gr ζάχαρη
  • 16gr μαγιά ξηρή
  • 50ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 0,5kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0,5kg αλεύρι κίτρινο και επιπλέον για το πλάσιμο

για τη σάλτσα: 

  • 80gr Hoisin Sauce

toppings: 

  • 80gr πάπια κομμένη σε λεπτές φέτες (Bon Dim Duck Roasted Boneless 2 Halves)
  • 40gr καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 15gr πίκλες αγγουριού
  • 15gr κρεμμύδι φρέσκο κομμένο λεπτές ροδέλες
  • 30gr παρμεζάνα
  • 100gr φρέσκια mozzarella
  • 10gr φύλλα από σπανάκι baby (για το σερβίρισμα στο τέλος)

Εκτέλεση

για τη ζύμη: 

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα 2 άλευρα με το αλάτι.
  • Στο μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-αλάτι μέχρι να το πάρει όλο και να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Πλάθουμε σε μία μπάλα και αφήνουμε στον κάδο του μίξερ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 250gr και πλάθουμε σε μπαλάκια με κυκλικές κινήσεις αφαιρώντας όλο τον αέρα από μέσα.
  • Αφήνουμε και αυτά να διπλασιαστούν σε όγκο.

για τη σάλτσα: 

Απλώνουμε 80gr Hoisin Sauce πάνω σε κάθε ζύμη πίτσας.

για τη pizza: 

  • Προσθέτουμε όλα τα toppings, πέραν από τα baby φύλλα σπανάκι, πάνω στη βάση της πίτσας που έχουμε ήδη προσθέσει τη σάλτσα Hoisin.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με το φρέσκο σπανάκι σε σερβίρουμε.
Goto Top