Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ (Vegan)

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Αγαπημένο vegan comfort food που γίνεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σου. Η σάλτσα από γάλα καρύδας και πάστα κάρυ του δίνει ένα thai twist, ενώ ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το ginger και ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτουν extra άρωμα. Ο πουρές πατάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Τα προϊόντα μας

  • Red Curry Paste
  • Cardinal Coconut Milk (Cook. Form)
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 600gr πατάτες
  • 2 κ.σ. Red Curry Paste
  • 200ml Cardinal Coconut Milk (Cook. Form)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ginger ψιλοκομμένο
  • 1 τομάτα σε κυβάκια
  • Φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 Αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σπάμε με ένα πιρούνι (πρέπει να υπάρχουν κομματάκια από τις πατάτες).
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Έπειτα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το red curry και την τομάτα.
  • Προσθέτουμε και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να δέσει για λίγο.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Goto Top