Δοκίμασε να δώσεις ένα twist σε μια παράδοση αιώνων. Το sushi με quinoa στη θέση του ρυζιού, έχει το δικό του γευστικό ενδιαφέρον και εμείς το δοκιμάσαμε με τρεις διαφορετικές γεμίσεις. Με πικάντικο τόνο, με διάφορα λαχανικά και με ομελέτα με Sriracha. Σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο.
Τα προϊόντα μας
- Nanami Togarashi
- Nori
- Kewpie Mayonnaise
- Cardinal Sriracha
- Tamari Sauce
Υλικά
Για την κινόα:
- 1 κούπα τρίχρωμη κινόα
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. αμύγδαλα και ηλιόσπορους ψίχα, ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα Nori
Spicy Tuna Filling:
- 95gr τόνο κονσέρβα καλά στραγγισμένο
- 1 κ.σ. Kewpie Mayonnaise
- ½ κ.γλ. Sriracha Cardinal
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε sticks χωρίς τους σπόρους
- Avocado κομμένο σε λωρίδες
- Namami Togarashi για το σερβίρισμα.
Vegetable Salad Filling:
- 1 αγγούρι κομμένο κατά μήκος στα 8
- 1 μικρό καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- ¼ αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
- Λίγες φύτρες φασολιών φρέσκες
Sriracha Egg Omelet Filling:
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. Sriracha Cardinal
- Λίγες φύτρες φασολιών φρέσκες
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
- Τοποθετήστε την κινόα σε ένα σουρωτήρι ψιλό και ξεπλύνετε την καλά κάτω από το τρεχούμενο νερό. Βάλτε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ζωμό.
- Μαγειρέψτε τη σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα, χωρίς να ξεχνάτε να ανακατεύετε για να μη σας κολλήσει.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε τη για λίγο να κρυώσει.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο και ανακατέψετε καλά.
- Ανακατέψετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση με τον τόνο και σε ένα άλλο μπολ τα υλικά για τη γέμιση με τα λαχανικά.
- Σε ένα τρίτο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το νερό. Ζεστάνετε στη συνέχεια ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τα αυγά και μαγειρέψετε για 3 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και απλώστε τη Sriracha Sauce πάνω στην ομελέτα.
- Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε την ομελέτα για άλλα 2 λεπτά.
- Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και κόψτε σε λωρίδες πάχους 1 cm.
Για τα ρολά:
- Τοποθετήστε ένα φύλλο nori σε ένα makisu. Απλώστε το ¼ της κινόα στο μισό nori, από άκρη σε άκρη, ξεκινώντας από το κομμάτι του nori που βρίσκεται στην κάτω πλευρά, προς το μέρος σας δηλαδή.
- Τοποθετήστε τη γέμιση με τον τόνο και ρολάρετε προσεκτικά ώστε να δημιουργήσετε ένα σφιχτό ρολό.
- Συνεχίστε και με τα υπόλοιπα nori, χρησιμοποιώντας όλες τις γεμίσεις.
- Κόψτε τα ρολά σε κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο μαχαίρι.
- Περάστε τα κομμάτια του ρολού με τόνο από το Namami Togarashi για extra spicy αποτέλεσμα.
- Συνοδέψτε με Gluten Free Tamari Soy Sauce της Kikkoman.