Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

RAVIOLI WONTON WITH PEKING DUCK

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα αγαπημένα μας φύλλα για Wontons μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα γευστικά ραβιόλια με γέμιση από duck trimmings, σχοινόπρασο, τυρί κρέμα και γλυκιά Hoi Sin Sauce. Η ασιατική και η ιταλική κουζίνα συνάπτουν συμμαχία σε μία gourmet πρόταση για αυτούς που πραγματικά αγαπούν την εκλεπτυσμένη γεύση.

Τα προϊόντα μας

  • Hoi Sin Sauce
  • Shredded Rast Duck Skin On
  • Wonton Pastry
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 24 τεμ. φύλλα Wonton
  • 400gr Duck Trimmings
  • 100gr τυρί κρέμα
  • 160gr Hoi Sin Sauce
  • ½ σχοινόπρασο
  • Αλάτι ψιλό
  • Πιπέρι μαύρο
  • 1 αβγό
  • 1.5l ζωμός κοτόπουλου
  • 70ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Zεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα duck trimmings και σοτάρουμε δυνατά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό σκούρο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε 70gr Hoi Sin Sauce, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αβγό με λίγο παγωμένο νερό. Με ένα τσέρκι διαμέτρου 8cm κόβουμε τα φύλλα wonton σε δίσκους.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης σε 12 κουταλιές και τοποθετούμε κάθε μία στο κέντρο του wonton. Αλείφουμε την περίμετρο με το αβγό και κλείνουμε με άλλο ένα φύλλο το κάθε ένα, αφαιρώντας τον αέρα.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  7. Σε μία κατσαρόλα, φέρνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε βράση και ρίχνουμε μέσα τα ραβιόλια για 4 λεπτά.
  8. Διαλύουμε σε μία μπασίνα την υπόλοιπη Hoi Sin Sauce με 4 κουταλιές της σούπας από το ζωμό που βράσαμε τα ραβιόλια.
  9. Μοιράζουμε από 6 ραβιόλια σε κάθε πιάτο, περιχύνουμε με τη Hoi Sin Sauce και προαιρετικά γαρνίρουμε με πράσο κομμένο λεπτό ζουλιέν.
Goto Top