Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

RED CURRY PASTE ROAST CHICKEN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο ψήνεται πάντα παρέα με τη σάλτσα του. Γλυκιά και αρωματική καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ και χαρακτηριστική γεύση σησαμελαίου μπερδεύονται και δίνουν το πλέον ξεχωριστό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το παρέα με καλαμπόκι, μπρόκολο και baby potatoes!

Τα προϊόντα μας

  • Red Curry Paste
  • Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο βάρους περίπου 3kg
  • 80gr Red Curry Paste
  • 30ml Sesame Oil
  • 30ml ηλιέλαιο
  • 40gr ζάχαρη καστανή
  • 20gr αλάτι ψιλό
  • 20ml νερό

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά με ένα φουέ, μέχρι να σχηματιστεί μία αραιή πάστα.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με την μεριά του στήθους προς τα πάνω και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220οC.
  • Χαμηλώνουμε στους 140 οC συνεχίζοντας το ψήσιμο για περίπου 1 ½ ώρα (εάν έχουμε θερμόμετρο ψησίματος, ψήνουμε μέχρι το πιο χοντρό σημείο του κοτόπουλου να φτάσει σε θερμοκρασία 75οC ).
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με πατάτες baby, μπρόκολο και ψητό καλαμπόκι.
Goto Top