Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SHRIMP GYOZA

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είτε τα γνωρίζετε ως Dumplings είτε ως Gyoza, είναι το αγαπημένο ατμιστό ασιατικό ορεκτικό που κυκλοφορεί με διαφορετική κάθε φορά γέμιση. Τόσο νόστιμα που ποτέ δεν καταφέρνουμε να φάμε μόνο ένα. Στη συνταγή που ακολουθεί τα δοκιμάσαμε με γέμιση από γαρίδες και σχοινόπρασο.

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce
  • Sake
  • Sesame Oil
  • Gyoza Wrappers
  • Shrimp 16/20 Black Tiger Raw
  • Rice Vinegar
  • Chili Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 350gr γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 ½ κ.σ. Soy Sauce
  • 1 ½ κ.σ. Sake
  • 1 κ.σ. Sesame Oil
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 30 Gyoza Wrappers

Dipping Sauce:

  • 3 κ.σ. Soy Sauce
  • 3 κ.σ. Rice Vinegar
  • 1 κ.γλ. Chili Oil ή Sesame Oil

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε το 1/3 από τις γαρίδες και τις υπόλοιπες τις τοποθετείτε σε ένα multi και τις πολτοποιείτε.
  • Ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις γαρίδες, το σχοινόπρασο, τη Soy Sauce, το Sake, το Sesame Oil και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε καλά.
  • Βρέξτε καλά μια πετσέτα, στύψτε την και απλώστε την σε μια πιατέλα. Τοποθετήστε ένα – ένα τα φύλλα Gyoza πάνω στην πετσέτα, ώστε να υγρανθεί η μια πλευρά.
  • Πάρτε ένα φύλλο και τοποθετήστε στο κέντρο 2 κ.γλ. γέμιση, στην πλευρά η οποία ακουμπούσε στην υγρή πετσέτα.
  • Κλείστε το φύλλο ώστε να κολλήσει καλά και διπλώστε το ώστε να δημιουργήσετε πιέτες.
  • Τοποθετήστε τα gyoza σε bamboo καλαθάκια πάνω σε μια λαδόκολλα και ατμίστε για 6 – 8 λεπτά.
  • Ανακατέψτε τη soy sauce, το ρυζόξιδο και το chili oil και συνοδέψτε τα gyoza.
Goto Top