Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Σούπα βελουτέ με edamame

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Μια απολαυστική, veggan, βελουτέ σούπα για 8 άτομα έτοιμη σε μόλις 25 λεπτά! Ένα πανεύκολο και γρήγορο χειμωνιάτικο πιάτο με την απαλή γεύση των edamame.

Τα προϊόντα μας

 

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για 8 άτομα

  • 500gr edamame kernels
  • 100gr καρότο
  • 80gr κρεμμύδι ξερό
  • 40gr κρεμμύδι φρέσκο
  • 50gr βούτυρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50ml κρέμα καρύδας
  • αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι ξερό σε μικρά κυβάκια.
  2. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα edamame, τα λαχανικά και τα φύλλα δάφνης.
  4. Καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και αλατοπίπερο κατά προτίμηση και σιγοβράζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  6. Αλέθουμε στο μπλέντερ και αν είναι αρκετά πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο νερό.
  7. Σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο λεπτό ζουλιέν και flakes από chili.
Goto Top