Η Toban Djan sauce της Lee Kum Kee κρύβει μέσα της έναν υπέροχο πικάντικο γευστικό συνδυασμό από διαλεχτές πιπεριές chili και πάστα κουκιών. Είναι τέλεια όταν χρησιμοποιείται ως dip αλλά και όταν παίρνει το ρόλο εκείνης της ολίγον spicy πινελιάς που κάνει ένα πιάτο να ξεχωρίζει. Τη δοκιμάσαμε σε stir fry με Broad Egg Noodles, κρασί Shao Hsing, σησαμέλαιο, κοτόπουλο και διάφορα λαχανικά. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίθανο.
Τα προϊόντα μας
- Broad Egg Noodles
- Teptip Stir Fry Vegetables
- Aef Mushrooms Whole Po Ku
- Wok Oil
- Shao Hsing
- Sesame Oil
- Lee Kum Kee Toban Djan (Chili Bean)
Υλικά
(για 4 άτομα)
- 200gr Broad Egg Noodles
- 260gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 4 μανιτάρια Shiitake κομμένα σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- 1 μικρό καρότο κομμένο
- 2 κ.σ. Wok Oil
- 2 κ.σ. Shao Hsing
- 2 ½ κ.σ. Toban Sauce
- 1 κ.γλ. Sesame Oil
- 4 κ.σ. νερό
- 1 κονσέρβα με ανάμεικτα λαχανικά Teptip
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Shao Hsing, την Toban Sauce, το νερό και τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε μέσα σε ένα wok το Wok Oil και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε στο wok το μείγμα με τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ και τα Noodles.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για 2 με 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε Sesame Oil, ανακατεύοντας και πάλι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σχοινόπρασο.