Τα αγαπημένα φασόλια σόγιας Edamame συναντούν το διάσημο ιταλικής καταγωγής ρύζι Arborio και συνθέτουν ένα γευστικό ριζότο με έντονη ξεχωριστή γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Τέλειο dinner… Ειδικά αν συνοδεύεται από ένα ποτήρι καλό κρασί. Η συνταγή είναι εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα και να μην βιαστείτε στο βράσιμο του ρυζιού. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο ανακάτεμα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Τα προϊόντα μας
- Chili Pepper Assorted Nanami Togarashi
- Soy Sauce
- Sesame Oil
- Edamame
- Minced Garlic
Υλικά
(4 άτομα)
- 70gr βούτυρο & 1 κ.σ. για το τελείωμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
- 150ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 350gr ρύζι Arborio
- 200ml λευκό κρασί
- 150gr αρακά ψιλό
- 200gr baby σπανάκι φρέσκο
Για το γαρνίρισμα:
- 200gr Edamame Kernels αποψυγμένα
- 3 κ.σ. Soy Sauce
- 1 κ.σ. Sesame Oil
- Λίγο Nanami Togarashi
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 70gr βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί.
- Ρίχνουμε σταδιακά και το ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Όταν το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τον αρακά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι, όχι πολύ μεγάλο, ρίχνουμε την Soy Sauce και το Sesame Oil και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε και τα edamame και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο στο ριζότο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε εάν είναι εντάξει σε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε σε 4 πιάτα.
- Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με Edamame και Namami Togarashi.