Ήρθε η ώρα να φτιάξεις pancakes! Στείλε προσκλήσεις για το πιο χορταστικό και νόστιμο brunch γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι που θα συζητηθεί. Αυτά τα pancakes είναι απλά υπέροχα αφού συνδυάζουν την πιο αφράτη ζύμη με σιγοψημένο pulled pork που δένει με τη γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνου Plum Sauce της Lee Kum Kee. Τι άλλο θες για brunch στο σπίτι;
Τα προϊόντα μας
- Plum Sauce Lee Kum Kee
Υλικά
για το χοιρινό:
- 800gr-1kg χοιρινή πανσέτα
- Αλάτι χοντρό, πιπέρι χοντρό
- 2gr πάπρικα γλυκιά
- 2gr σελινόσπορος
- 50gr Dijon μουστάρδα
- 120gr Plum Sauce LKK
για τη ζύμη pancake:
- 325gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450gr γάλα πλήρες
- 3 αυγά
- 50gr ξύδι
- 7gr αλάτι
- 5gr baking powder
- 5gr σόδα
- 80gr ζάχαρη
- 85gr βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώσουμε το χοιρινό και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με μουστάρδα. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σελινόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 βαθμούς φούρνο για 20-30′ ή ώσπου να πάρει αρκετό χρώμα. Έπειτα, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2-3 ώρες, στους 150 βαθμούς. Το κρέας θα είναι έτοιμο όταν διαλύεται εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αφού μαδήσουμε το κρέας, προσθέτουμε την Plum Sauce και ανακατεύουμε. Κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε σταδιακά τις σκόνες ανακατεμένες. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι, μετράμε την δόση του κάθε pancake, με μια βαθιά κουτάλα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να αποκτήσουν αφράτη υφή.
- Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω στα pancakes, γαρνίρουμε με Plum Sauce και σαλάτα coleslaw.