Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.
Τα προϊόντα μας
- Cardinal Chili Sauce Sweet Squeeze
Υλικά
για τη ζύμη:
- 500ml νερό χλιαρό
- 5gr αλάτι ψιλό
- 15gr ζάχαρη
- 16gr μαγιά ξηρή
- 50ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 0,5kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 0,5kg αλεύρι κίτρινο και επιπλέον για το πλάσιμο
για τη σάλτσα:
- 400gr τομάτες pomodoro (κονσέρβα)
- 100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 60gr Cardinal Sweet Chili Sauce
toppings:
- 30gr παρμεζάνα
- 100gr φρέσκια mozzarella
- 8gr βασιλικό
Εκτέλεση
για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα 2 άλευρα με το αλάτι.
- Στο μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-αλάτι μέχρι να το πάρει όλο και να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου.
- Πλάθουμε σε μία μπάλα και αφήνουμε στον κάδο του μίξερ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 250gr και πλάθουμε σε μπαλάκια με κυκλικές κινήσεις αφαιρώντας όλο τον αέρα από μέσα.
- Αφήνουμε και αυτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
για τη σάλτσα:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το βασιλικό και τις ντομάτες ολόκληρες και τις σπάμε ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Μόλις πάρει την πρώτη βράση, περνάμε όλο το μείγμα από ένα σινουά πιέζοντας με μία κουτάλα.
- Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
για τη pizza:
- Αναμειγνύουμε 60gr Cardinal Sweet Chili Sauce μαζί με 30gr tomato sauce και τα προσθέτουμε πάνω από τη βάση για pizza.
- Προσθέτουμε τα εξής toppings: 30gr παρμεζάνα, 100gr φρέσκια mozzarella και 8gr βασιλικό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά.
Εναλλακτικά:
- Αντί να προσθέσετε τη σάλτσα Sweet Chili μέσα στη σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως extra topping αφού η πίτσα ψηθεί, καλύπτοντας τη λιωμένη mozzarella.