Από τα πιο κλασικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας, το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο που φτιάχνεται σε σύντομο χρόνο αρκεί να έχουμε τα απαραίτητα asian υλικά. Συνοδεύουμε με ρύζι και απολαμβάνουμε!
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr στήθος κοτόπουλο φιλέτο
- 1 φακελάκι μείγμα tempura
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα ανανά
- 400gr γλυκόξινη σάλτσα
- 200ml κρύο νερό
- Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 4 κ.σ. φυστικέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους. Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον ανανά σε κύβους. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
- Ανακατεύουμε το μείγμα τεμπούρα και το κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο στο wok.
- Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απο το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο wok και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και τον ανανά για λίγο ώστε να παραμείνουν τραγανά.
- Προσθέτουμε την Cardinal Sweet & Sour Sauce κι ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο κι ανακατεύουμε.