O chef Γρηγόρης Αποστόλου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή του για tataki τόνου γλασαρισμένο με gochujang και παναρισμένο με πράσινα φύκια, ponzu εσπεριδοειδών αρωματισμένο με μανιτάρια και μαγιονέζα gochujang.
Υλικά
Εκτέλεση
• Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά και δίνετε σχήμα στον τόνο.
• Ρίχνετε στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ηλιέλαιο.
• Θωρακίζετε τον τόνο 5 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
• Αλείφετε τον τόνο με gochujang και περιμένετε έως ότου γλασαριστεί.
• Αφαιρείτε τον τόνο από το τηγάνι, και τον πανάρετε με αποξηραμένα φύκια.
• Δίνετε μια βράση στο ponzu και ύστερα ρίχνετε τα μανιτάρια.
• Σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη.