Κάθε φορά που κάποιος chef μας δίνει συνταγή για Thai, καταλαβαίνουμε πόσο λατρεύετε τη συγκεκριμένη κουζίνα. Που να δοκιμάσετε λοιπόν και αυτό το πιάτο! Με κομμάτια tofu, λαχανικά και noodles ρυζιού. Η σάλτσα από oyster sauce, soy sauce, fish sauce και rice vinegar πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και λίγη Sriracha, δίνοντας αυθεντικό ταϊλανδέζικο χαρακτήρα αλλά και spicy γεύση που μένει.
Τα προϊόντα μας
- Oyster Sauce
- Soy Sauce Less Salt
- Fish Sauce
- Rice Vinegar
- Peanut Oil
- Tofu
- Minced Garlic
- Rice Noodles
- Cardinal Sriracha
Υλικά
(για 4 μερίδες)
- 3 κ.σ. Oyster Sauce
- 3 κ.σ. Soy Sauce Less Salt
- 1 κ.σ. Fish Sauce
- 2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γλ. Rice Vinegar
- 2 κ.σ. & 1 κ.γλ. Peanut Oil
- 1 πακέτο Tofu κομμένο
- 2 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
- 250gr Rice Noodles
- 1 κούπα κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
- 1 κούπα καρότο κομμένο σε λωρίδες
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κ.γλ. Sriracha
Εκτέλεση
- Προετοιμάστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα πρώτα 5 υλικά.
- Σε ένα wok ρίξτε 1 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το Tofu και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Έπειτα, τοποθετήστε το tofu σε ένα πιάτο στην άκρη.
- Στο ίδιο wok ρίξτε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά τα noodles. Βγάλτε τα στη συνέχεια στην άκρη, μαζί με το tofu.
- Ρίξτε στο wok τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε για 2 λεπτά. Έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
- Ρίξτε και πάλι στο wok το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν. Προσθέστε το κρεμμύδι με το καρότο, τα noodles και το Tofu. Προσθέστε και τη σάλτσα και ανακατέψτε πάλι.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι. Εάν επιθυμείτε πικάντικη γεύση προσθέστε και τη Sriracha sauce.