Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Umami Punch Hanger Steak

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η πιο διάσημη Asian συνταγή για steak με αρωματική μαρινάδα από Mirin, Soy Sauce & Sake. Σερβίρεται με πουρέ από φασόλια σόγιας Edamame και sticky rice. Δοκίμασε το Hanger Steak στην πιο umami εκδοχή του.

 

Τα προϊόντα μας

  • Sake
  • Mirin
  • Soy Sauce
  • Rice Vinegar
  • Edamame Kernels
  • Sushi Rice Kotobuki
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τη μαρινάδα: 

  • 1,5kg hanger steak κομμένο σε μερίδες 300g
  • 200ml soy sauce
  • 200ml sake
  • 200ml mirin
  • 200ml Rice Vinegar
  • 80gr ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50gr ginger στο τρίφτη

για το σερβίρισμα: 

  • Πουρές από Edamame Kernels
  • Sticky Rice

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  • Σιγοβράζουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  • Ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές για περίπου 8 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με sticky rice, πουρέ edamame και τελειώνουμε με τη σάλτσα.
Goto Top