Η πιο διάσημη Asian συνταγή για steak με αρωματική μαρινάδα από Mirin, Soy Sauce & Sake. Σερβίρεται με πουρέ από φασόλια σόγιας Edamame και sticky rice. Δοκίμασε το Hanger Steak στην πιο umami εκδοχή του.
Τα προϊόντα μας
- Sake
- Mirin
- Soy Sauce
- Rice Vinegar
- Edamame Kernels
- Sushi Rice Kotobuki
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
για τη μαρινάδα:
- 1,5kg hanger steak κομμένο σε μερίδες 300g
- 200ml soy sauce
- 200ml sake
- 200ml mirin
- 200ml Rice Vinegar
- 80gr ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50gr ginger στο τρίφτη
για το σερβίρισμα:
- Πουρές από Edamame Kernels
- Sticky Rice
Εκτέλεση
- Αφήνουμε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
- Σιγοβράζουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
- Ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές για περίπου 8 λεπτά.
- Σερβίρουμε με sticky rice, πουρέ edamame και τελειώνουμε με τη σάλτσα.