Αντιμετωπίζουμε το κρύο με τον πιο γευστικό τρόπο! Ένα μπολ με αχνιστά ramen noodles μας ζεσταίνει απολαυστικά. Κι επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο comfort food oι χορτοφάγοι της παρέας θα χαρούν λίγο παραπάνω με την ακόλουθη συνταγή!
Τα προϊόντα μας
- Sake
- Kimchi Korean
- Soy Bean Paste Seasoned
- Soy Sauce
- Tofu
- Dried Mushroom
- Ramen Noodles
- Sesame Oil
- Sesame Seed Black
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1lt ζωμός λαχανικών
- 50gr Hot Pepper Paste Gochujang
- 60ml mirin
- 150ml σάλτσα σόγιας
- 60ml sake
- 30gr μανιτάρια shiitake αποξηραμένα
- 4 μερίδες ramen noodles
- 40gr κρεμμύδι φρέσκο κομμένο λεπτές φέτες
- 2 αυγά
- 120gr kimchi
- 100gr tofu κομμένο σε κύβους
- 10ml σησαμέλαιο
- Mαύρο σουσάμι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μαζί ζωμό λαχανικών, hot pepper paste, mirin, σάλτσα σόγιας, sake και μανιτάρια shiitake και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια shiitake και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε βραστό νερό προσθέτουμε τα αβγά και τα βράζουμε για 4,5 λεπτά ακριβώς. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε νερό με πάγο απευθείας.
- Βάζουμε το ζωμό να ζεσταθεί και να βράσει καλά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβγά με μία χορδή στη μέση.
- Σε τέσσερα μπωλ τοποθετούμε τα ramen noodles. Περιμετρικά τοποθετούμε από μισό αβγό, μοιράζουμε τα μανιτάρια shiitake, το kimchi και συνεχίζουμε μοιράζοντας το ζωμό μέχρι ίσα ίσα να καλυφθούν τα noodles.
- Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και τo tofu στο κέντρο. Γαρνίρουμε με μαύρο σουσάμι πάνω στο tofu και σταγόνες σησαμέλαιου.