Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

WELLINGTON BEEF WITH ROTI PARATHA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Wellington Beef είναι μια από τις πιο κλασικές αγγλικές συνταγές και ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας από μοσχάρι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Παραδοσιακά κάθε φιλέτο τυλίγεται μέσα σε φύλλο σφολιάτας, στη συνταγή όμως που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό και χρησιμοποιεί για περιτύλιγμα τα τραγανά Roti Paratha της Spring Home.

Τα προϊόντα μας

  • Roti Paratha
  • Black Fungus
  • Sake
  • Sempio Bulgogi
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 4 Roti Paratha
  • 500gr βοδινό φιλέτο
  • 50gr Black Fungus
  • 100ml Sake
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 200ml Sempio Bulgogi
  • 300gr βούτυρο
  • 50gr πράσο λεπτό ζουλιέν
  • 1 κρόκος αβγού
  • Αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  • Τριμμάρουμε το φιλέτο και το μοιράζουμε σε 4 ίσα μακρόστενα κομμάτια. Μουλιάζουμε τα Black Fungus σε ζεστό νερό για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το μισό βούτυρο με το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα Βlack Fungus και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να στεγνώνει το μίγμα προσθέτουμε το Sake, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό από τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, και αλέθουμε πολύ καλά σε ένα μπλέντερ.
  • Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε καλά με το βούτυρο τα trimmings από το φιλέτο, μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο. Ντεγλασάρουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε το Bulgogi και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Περνάμε από σινουά.
  • Ψήνουμε τα κομμάτια από το φιλέτο σε κενό στους 54οC για 45 λεπτά. Ανοίγουμε τα Roti Paratha, απλώνουμε στη βάση από μια γενναιόδωρη κουταλιά πάστα μανιταριών, προσθέτουμε από πάνω το φιλέτο, αλατοπιπερώνουμε, διπλώνουμε και τις 4 πλευρές του Roti προς τα μέσα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αβγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15’.
  • Σερβίρουμε κόβοντας στη μέση το Roti, στη βάση τη σάλτσα Bulgogi και από πάνω το πράσο ζουλιέν.
Goto Top